Ivo Melchers Ivo Melchers
02/08/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2023 04:00

Het revolutionaire Bitcoin Ordinals blijkt wisselvallig in juli

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Andrey Gorgots

Op het eerste gezicht lijkt Bitcoin (BTC) Ordinals een uitstekende maand achter de rug te hebben. Wanneer je je richt op het aantal inscripties zul je al snel tot de conclusie komen dat de vraag naar de dienst enorm is gestegen in juli. Desondanks laat het handelsvolume in dollar-termen een ander beeld zien van de afgelopen 31 dagen.

Bitcoin koers schiet boven $63.000: analist deelt mogelijk vervolg
Bitcoin koers schiet boven $63.000: analist deelt mogelijk vervolg

Bitcoin Ordinals in juli

Bitcoin Ordinals, de dienst dat inscripties op de blockchain mogelijk maakt, heeft een ongekende groeispurt meegemaakt enkele maanden geleden. Het aantal inscripties kwam eind april in een stroomversnelling waardoor de dienst tot een hoop controverse zorgde binnen de Bitcoin community. Het netwerk raakte overbeladen en transacties werden onbetaalbaar als direct gevolg. Begin mei bereikte de hype omtrent het creëren en verhandelen van non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens zijn hoogtepunt.

Het aantal nieuwe inscripties kende een forse daling in de maand juni maar de afgelopen 31 dagen waren wat dat betreft weer uitstekend. Op 30 juli werd zelfs een nieuw dagelijks record van meer dan 422.000 inscripties bereikt volgens data van Dune.

Desondanks laat het handelsvolume een compleet andere wereld zien. Uit data van CryptoSlam blijkt dat het handelsvolume in juli weinig voorstelt ten opzichte van eerdere maanden. In juli draaide de bitcoin-dienst een totaal volume van iets minder dan 65 miljoen dollar. Dit betreft een daling van maar liefst 45 procent in vergelijking met de maand juni: toen stond het handelsvolume namelijk nog gelijk aan bijna 120 miljoen dollar.

De gemiddelde verkoopprijs stond in juni nog op 603,84 dollar maar de afgelopen maand kwam het niet verder dan 494,79 dollar. Wat betreft het aantal unieke kopers werd een aantal van 27.335 bereikt terwijl in juni dit er nog 54.450 waren.

Handelsvolume onderuit: wat is de reden?

De piek in inscripties terwijl het handelsvolume juist een forse daling zag is waarschijnlijk te wijten aan Luminex, een launchpad van Ordinals dat vorige maand een aangepaste BRC-20 standaard uitbracht. Luminex helpt namelijk om de kosten die verband houden met inscripties te verlagen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie