Shane Kuijpers
16/02/2022 19:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 19:43

Hoe Portugal een bitcoin paradijs aan het worden is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe Portugal een bitcoin paradijs aan het worden is

Foto: aacy studio/Shutterstock

Portugal is zich steeds meer als een waar Europees bitcoin (BTC) paradijs aan het ontwikkelen. De bitcoin community groeit in het Zuid-Europese land, mede doordat men in Portugal geen belasting hoeft te betalen over bitcoin en cryptocurrencies als bezit.

Zwitserland is het absolute bitcoin paradijs in Europa en is het meest crypto friendly, maar Portugal is bezig met een flinke opmars. Als (groot) bitcoin bezitter zit je in Portugal goed. De fiscale omgeving is uitermate gunstig en de bitcoin gemeenschap is aan het groeien.

Het positieve bitcoin imago van Portugal is al in 2016 ontstaan. Een wetgeving die toen in het leven is geroepen maakte duidelijk dat cryptocurrencies in Portugal niet worden gezien als daadwerkelijke valuta’s. Bitcoin is dus geen wettig betaalmiddel en om die reden is het ook niet belastbaar. 

Portugal en crypto is een combinatie die in het recente verleden al vaker is voorgekomen. Vorig jaar was op Crypto Insiders te lezen hoe het in Lissabon, de hoofdstad van Portugal, mogelijk werd om een appartement aan te schaffen met dogecoin (DOGE). Onlangs was ook te lezen dat de Nederlands ‘Bitcoin Familie’ naar Portugal gaat emigreren

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin Familie naar Portugal

De Bitcoin Familie heeft recent bekend gemaakt dat zij naar Portugal gaan verhuizen, vanwege de genoemde belastingvoordelen. De Nederlandse familie werd 5 jaar geleden bekend nadat zij hun huis hadden verkocht om vervolgens een bult BTC terug te kopen van de opbrengsten. De prijs van bitcoin was toentertijd zo’n $900. Op moment van schrijven staat de koers op ruim $43.500, dus spijt zal de familie zeker niet hebben. Didi Taihuttu, vader van de familie en bitcoin investeerder, heeft bekend gemaakt dat hij en zijn gezin nu naar het gunstige Portugal gaan emigreren.

Matt Koller, mede-oprichter van het Zwitserse Bitcoin Pocket legt uit waarom veel ‘bitcoiners’ voor Portugal hebben gekozen:

“Naast een gunstig juridisch kader voor wie geïnteresseerd is in magisch internet geld, spelen de 300 dagen zon, de vriendelijke Portugese bevolking en cultuur en de voortreffelijke keuken zeker ook een rol”.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie