Roy van Krieken Roy van Krieken
08/02/2022 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 06:11

Hoe de Nederlandse ‘bitcoin familie’ geen belasting over crypto betaalt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse ‘Bitcoin familie’ strijkt neer in Portugal, betaalt 0% belasting

Foto: Millenius/Shutterstock

De Nederlandse bitcoin (BTC) investeerder Didi Taihuttu heeft onlangs in een interview met CNBC bekend gemaakt dat hij en zijn familie zullen gaan emigreren naar Portugal. Het Zuid-Europese land rekent geen belastingen op cryptocurrencies en om die reden is het een uitermate aantrekkelijk land om te wonen, aldus Taihuttu.

Crypto Rewind: Groot bitcoin ETF record, Ethereum upgrade en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Portugees belastingparadijs

De afgelopen vijf jaar heeft de beroemde ‘Bitcoin familie’ de hele wereld over gereisd. Na tijd te hebben besteed in meer dan 40 landen is het nu eindelijk tijd om weer ergens op vaste basis neer te strijken.

Het lijkt erop dat Portugal de bestemming naar keuze zal worden. Dit komt niet alleen door het warme klimaat, maar vooral door de 0% belasting op bitcoin en andere cryptocurrencies. Volgens Taihuttu is Portugal daarom de ‘bitcoin hemel’ en het ultieme crypto belastingparadijs.

“Je betaalt in Portugal geen vermogenswinstbelasting of iets anders over cryptocurrency. Dat is een heel mooie bitcoin hemel”

In Portugal worden cryptocurrencies vandaag de dag nog altijd gezien als betaalmiddel volgens de belastingdienst. Om die reden worden crypto bezittingen niet belast als vermogen. Zelfs het opnemen van crypto winsten van bijvoorbeeld een crypto exchange wordt in Portugal niet belast. 

Alleen als cryptocurrencies verdiend worden met het leveren van bepaalde diensten moet er belasting betaald worden. Dit is niet geval voor Didi Taihuttu, daarom kan hij spoedig belastingvrij genieten van zijn bitcoin fortuin.

Bitcoin familie

Didi Taihuttu verkocht in 2017 samen met zijn vrouw en drie kinderen hun huis en kocht hiervoor in de plaats een grote hoeveelheid bitcoins. Dit blijkt een paar jaar later een schot in de roos te zijn geweest. Destijds was de prijs van een enkele bitcoin namelijk slechts $900. Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers boven de $42.000. Geen slecht rendement.

Hoewel het niet bekend is hoeveel bitcoins de familie Taihuttu op het moment bezit, gaf Taihuttu vorig jaar wel aan dat hij het bitcoin fortuin van zijn familie bewaart in fysieke kluizen gestationeerd over de hele wereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie