Roy van Krieken Roy van Krieken
12/08/2021 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 15:22

Nederlandse bitcoin (BTC) familie maakte grote gok in 2017 en verstopt vermogen nu op vier continenten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse bitcoin (BTC) familie maakte grote gok in 2017 en verstopt vermogen nu op vier continenten

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

In 2017 kwamen de Nederlander Didi Taihuttu en zijn familie in het nieuws omdat zij al hun bezittingen zouden hebben verkocht om er bitcoins (BTC) van te kopen. Destijds was de prijs van een bitcoin slechts $900. 

Dat betekent dat zij inmiddels een royaal rendement hebben behaald en zich geen zorgen meer hoeven te maken over geldzaken. Om een dergelijk vermogen in de wereld van crypto te beschermen is het belangrijk dat je weet wat je doet. Didi legt in een interview met CNBC uit hoe hij dit bewerkstelligt.

‘Bitcoin halving is het meest bullish scenario ooit voor de BTC koers’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verstopplekken over de hele wereld

Hij legt aan de Amerikaanse nieuwszender uit dat hij het vermogen van zijn familie behoorlijk verspreid bewaart. Zo zou hun crypto fortuin op geheime plekken op tenminste vier verschillende continenten opgeslagen liggen.

“Ik heb hardware wallets in verschillende landen verstopt zodat ik nooit ver hoef te vliegen om bij mijn cold wallets te komen, mocht ik uit de markt willen stappen.”

Hij heeft twee kluizen in Europa, nog eens twee in Azië, een in Australië en de laatste is verborgen ergens in Zuid-Amerika. Het is duidelijk dat Taihuttu de veiligheid van zijn fortuin erg serieus neemt.

Advertentie

Verschillende soorten wallets

In de wereld van cryptocurrencies zijn er een aantal uiteenlopende manieren op je vermogen op te slaan. Het grootste en belangrijkste verschil dat er bestaat tussen soorten wallets is of het ‘cold’ of ‘hot’ storage is.

Cold storage houdt in dat een wallet, vaak een hardware wallet, compleet is afgezonderd van het internet. Je kunt op geen enkele manier inbreken in een dergelijke wallet via het internet. Toegang kan alleen worden verkregen door de wallet fysiek voorhanden te hebben.

Hot storage heeft daarentegen wel toegang met het internet. Dit heeft als gevolg dat je makkelijk bij je opgeslagen crypto kan komen, maar ook dat anderen dat kunnen. Hot storage is daarom minder veilig dan cold storage.

Taihutta laat het zekere voor het onzekere en heeft het grootste gedeelte van zijn vermogen op cold wallets opgeslagen. Zo’n 26% staat nog opgeslagen op hot wallets.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie