Hoeveelheid bitcoin (BTC) in handen van grotere wallets daalt aanzienlijk

Hoeveelheid bitcoin (BTC) in handen van grotere wallets daalt aanzienlijk

Met de de Bitcoin halving in mei van dit jaar zijn veel ogen gericht op de koers van bitcoin (BTC). Zo zijn er veel traders en analisten die verwachten dat het event een nieuwe rally zal inluiden, maar zijn er ook sceptici die beweren dat de gebeurtenis al in de koers van de moeder aller cryptocurrencies is ingeprijsd. Door de welles-nietes-discussie lijkt er minder oog voor andere factoren, zo ook voor de distributie van bitcoin.

HODL

Uiteraard had initieel een klein groepje mensen bitcoin in bezit, maar inmiddels praten we over miljoenen wallet-adressen. Een onderzoek van CoinMetrics wijst uit dat, in februari 2011, 33% van de bitcoins in grote wallets werd bewaard – die met minimaal een duizendste van de totale voorraad.

Fast forward naar 2020 blijkt dat die percentage gedaald is naar 11% en daarbij is het percentage bitcoin in de kleinere wallets, in dezelfde periode, gestaag toegenomen; iets wat overeenkomt met nieuwsberichten dat investeerders meer bitcoin vasthouden.

Tether

Advertentie

CoinMetrics haalt in haar onderzoek ook tether (USDT) aan, de stablecoin met de grootste market cap en die gedekt wordt door de Amerikaanse dollar. Het onderzoek toont aan dat USDT ook een grotere distributie kent en de cryptocurrency daarmee verder verspreid is. Dit zou kunnen betekenen dat USDT wordt gebruikt als ruilmiddel. Het zou ook de reden kunnen zijn dat de voorraad voornamelijk vanuit grotere wallet-adressen naar kleinere wallet-adressen is verplaatst.

Doordat zowel bitcoin als tether steeds verder verspreiden en daarmee in handen komen van steeds meer individuen is de kans volgens het onderzoek groot dat we meer adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies gaan zien.

Onze analist David van Ineveld gaf eergisteren zijn visie op de bitcoin koers. Volgens hem moeten we nu de weerstandszone bij $10.400-$10.500 goed in de gaten houden. Verder lezen? Klik dan hier voor David’s nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse.


Als eerste op de hoogte zijn van onze gratis video’s? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

abonneren_youtube

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.707,90 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.615,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.646,92 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.666,89 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.668,24 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.692,28 Kopen
Laatste nieuws