Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/02/2020 11:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:03

Hoeveelheid bitcoin (BTC) in handen van grotere wallets daalt aanzienlijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoeveelheid bitcoin (BTC) in handen van grotere wallets daalt aanzienlijk

Met de de Bitcoin halving in mei van dit jaar zijn veel ogen gericht op de koers van bitcoin (BTC). Zo zijn er veel traders en analisten die verwachten dat het event een nieuwe rally zal inluiden, maar zijn er ook sceptici die beweren dat de gebeurtenis al in de koers van de moeder aller cryptocurrencies is ingeprijsd. Door de welles-nietes-discussie lijkt er minder oog voor andere factoren, zo ook voor de distributie van bitcoin.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

HODL

Uiteraard had initieel een klein groepje mensen bitcoin in bezit, maar inmiddels praten we over miljoenen wallet-adressen. Een onderzoek van CoinMetrics wijst uit dat, in februari 2011, 33% van de bitcoins in grote wallets werd bewaard – die met minimaal een duizendste van de totale voorraad.
Fast forward naar 2020 blijkt dat die percentage gedaald is naar 11% en daarbij is het percentage bitcoin in de kleinere wallets, in dezelfde periode, gestaag toegenomen; iets wat overeenkomt met nieuwsberichten dat investeerders meer bitcoin vasthouden.

Advertentie

Tether

CoinMetrics haalt in haar onderzoek ook tether (USDT) aan, de stablecoin met de grootste market cap en die gedekt wordt door de Amerikaanse dollar. Het onderzoek toont aan dat USDT ook een grotere distributie kent en de cryptocurrency daarmee verder verspreid is. Dit zou kunnen betekenen dat USDT wordt gebruikt als ruilmiddel. Het zou ook de reden kunnen zijn dat de voorraad voornamelijk vanuit grotere wallet-adressen naar kleinere wallet-adressen is verplaatst.
Doordat zowel bitcoin als tether steeds verder verspreiden en daarmee in handen komen van steeds meer individuen is de kans volgens het onderzoek groot dat we meer adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies gaan zien.

Onze analist David van Ineveld gaf eergisteren zijn visie op de bitcoin koers. Volgens hem moeten we nu de weerstandszone bij $10.400-$10.500 goed in de gaten houden. Verder lezen? Klik dan hier voor David’s nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse.

Als eerste op de hoogte zijn van onze gratis video’s? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

abonneren_youtube

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie