Rico Engelbarts
25/01/2019 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2019 19:00

Huidige Bitcoin-bearmarkt bijna langstdurende ooit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
huidige_bitcoin_bearmarkt_bijna_langstdurende_ooit

De aanhoudende bearmarkt staat op het punt een oud record te verbreken. Als de BTC-prijs de komende week onder de $16.000 blijft, dan zal dit officieel de langstdurende bearmarkt in het 10-jarige bestaan van Bitcoin zijn.
Op traditionele markten betekent een daling van 20% ten opzichte van het hoogste punt dat een aandeel in een bearmarkt zit. Voor Bitcoin betekent dat dat de cryptocurrency boven de $16.000 uit moet komen voordat de bearmarkt officieel voorbij is. De Bitcoin-koers blijft echter stug tussen de $3.500 en $4.000 handelen en het is daarom onwaarschijnlijk dat de koers de komende week ook maar in de buurt van die $16.000 kan komen.
Crypto-analist Josh Rager verklaarde dat, als de koers de komende week geen plotselinge groeispurt krijgt, deze bearmarkt het huidige record van november 2013 tot januari 2015 zal verbreken:

BTC-correctierecord: op 2 februari zullen we waarschijnlijk het record breken van de langste Bitcoin-correctie ooit: 420 dagen (van nov 2013 tot de laagste prijs op januari 2015).

Gisteren trok CBOE haar aanvraag bij de SEC voor een Bitcoin-ETF nog in. Het feit dat de Bitcoin-koers maar een heel klein beetje daalde is nog een teken dat Bitcoin er niet bepaald goed voor staat. Veel experts verwachtten namelijk dat de koers een diepe duik zou maken na het slechte nieuws, maar dat bleek niet het geval.
Of de koers van Bitcoin en andere crypto’s de komende tijd zullen gaan stijgen weet niemand. Wel is duidelijk dat de huidige Bitcoin-bearmarkt waarschijnlijk de boeken in gaat als de langstdurende bearmarkt ooit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie