Home Nieuws Bitcoin nieuws CBOE trekt aanvraag VanEck Bitcoin ETF in, maar wordt vervolgd

CBOE trekt aanvraag VanEck Bitcoin ETF in, maar wordt vervolgd

Uit documentatie van de Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat CBOE de aanvraag om een Bitcoin ETF te noteren op de CBOE BZX Exchange heeft ingetrokken. Het is nog onduidelijk waarom en voor hoe lang de aanvraag wordt ingetrokken.

De kans is echter groot dat de shutdown van de Amerikaanse overheid de reden is dat de aanvraag werd ingetrokken. Vanwege de shutdown werd het steeds onwaarschijnlijker dat de SEC de aanvraag voor de deadline in februari goed zou keuren. Uit recente tweets blijkt daarnaast dat VanEck blijft samenwerken met de toezichthouder:

De aanvraag van de Bitcoin ETF is ingetrokken. We werken actief samen met toezichthouders en belangrijke marktdeelnemers om geschikte marktstructuur op te zetten voor een Bitcoin ETF en digitale activa in het algemeen. We houden je op de hoogte.

- Advertentie -

De VanEck SolidX Bitcoin ETF had volgens de meeste deskundigen de beste kans om goedgekeurd te worden. De ETF is namelijk zo opgebouwd dat alleen rijke beleggers erin zouden kunnen investeren. Voor de shutdown zei een VanEck-bestuurslid nog “lichtelijk optimistisch” te zijn.

Als gevolg van het nieuws daalde de waarde van Bitcoin van $3.575 naar de $3.530. De koers lijkt nu weer enigszins gestabiliseerd te zijn rond de $3.540. Hieronder vind je het hele document van de SEC over het terugtrekken van de Bitcoin ETF aanvraag van VanEck:

Cboe Bitcoin ETF Withdrawal… by on Scribd

Update: De CEO van VanEck, Jan van Eck, heeft tijdens een interview met CNBC gezegd de aanvraag opnieuw in te zullen dienen nadat de shutdown is afgelopen. Volgens hem maakte de shutdown het onmogelijk om nog discussies te voeren met de SEC vanwege onderbezetting bij de toezichthouder. VanEck wacht daarom tot de shutdown is afgelopen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.166,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.234,87 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.234,91 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.244,06 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.451,00 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.