Rico Engelbarts
24/01/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2019 17:20

CBOE trekt aanvraag VanEck Bitcoin ETF in, maar wordt vervolgd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CBOE_trekt_aanvraag_bitcoin_ETF_tijdeljk_in

Uit documentatie van de Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat CBOE de aanvraag om een Bitcoin ETF te noteren op de CBOE BZX Exchange heeft ingetrokken. Het is nog onduidelijk waarom en voor hoe lang de aanvraag wordt ingetrokken.
De kans is echter groot dat de shutdown van de Amerikaanse overheid de reden is dat de aanvraag werd ingetrokken. Vanwege de shutdown werd het steeds onwaarschijnlijker dat de SEC de aanvraag voor de deadline in februari goed zou keuren. Uit recente tweets blijkt daarnaast dat VanEck blijft samenwerken met de toezichthouder:

De aanvraag van de Bitcoin ETF is ingetrokken. We werken actief samen met toezichthouders en belangrijke marktdeelnemers om geschikte marktstructuur op te zetten voor een Bitcoin ETF en digitale activa in het algemeen. We houden je op de hoogte.

De VanEck SolidX Bitcoin ETF had volgens de meeste deskundigen de beste kans om goedgekeurd te worden. De ETF is namelijk zo opgebouwd dat alleen rijke beleggers erin zouden kunnen investeren. Voor de shutdown zei een VanEck-bestuurslid nog “lichtelijk optimistisch” te zijn.
Als gevolg van het nieuws daalde de waarde van Bitcoin van $3.575 naar de $3.530. De koers lijkt nu weer enigszins gestabiliseerd te zijn rond de $3.540. Hieronder vind je het hele document van de SEC over het terugtrekken van de Bitcoin ETF aanvraag van VanEck:

Cboe Bitcoin ETF Withdrawal… by on Scribd


Update: De CEO van VanEck, Jan van Eck, heeft tijdens een interview met CNBC gezegd de aanvraag opnieuw in te zullen dienen nadat de shutdown is afgelopen. Volgens hem maakte de shutdown het onmogelijk om nog discussies te voeren met de SEC vanwege onderbezetting bij de toezichthouder. VanEck wacht daarom tot de shutdown is afgelopen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement