Roy van Krieken Roy van Krieken
13/05/2024 07:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2024 23:54

Hype rond Bitcoin Runes neemt af – aantal transacties keldert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Runes activiteit keldert drastisch slechts 3 weken na lancering

Foto: ARVD73/Shutterstock

Het Runes protocol, een nieuwe Bitcoin token standaard, heeft een daling in activiteit ervaren. Ondanks dat er nog veel geld wordt verdiend aan transactiekosten, nemen de inkomsten duidelijk af. Dit roept vragen op over de duurzaamheid na de vroege hype rondom de lancering van dit platform. Hoewel de start fenomenaal was, laten de prestaties nu te wesen over.

Koningin Máxima pleit voor digitale euro, maar waarschuwt voor bitcoin
Koningin Máxima pleit voor digitale euro, maar waarschuwt voor bitcoin

Vliegende start Runes en matig verder

Runes werd op 20 april gelanceerd, gelijktijdig met de meest recente Bitcoin halving. De lancering creëerde veel aandacht en een explosie in transactiekosten, met meer dan $135 miljoen aan kosten die in de eerste week werden opgehaald door bitcoin (BTC) miners.

Volgens gegevens van Dune Analytics domineerden Runes-gerelateerde transacties eerst de Bitcoin netwerkactiviteit, met een piekaandeel van 81.3% van de transacties op 23 april. Deze activiteit viel echter snel weer terug en de laatste negen dagen laten een consistente daling in transacties zien. Ondanks dat het protocol nog steeds honderdduizenden dollars per dag aan transactiekosten genereert is de totale inkomstengrens van $1 miljoen slechts twee keer overschreden in de laatste twaalf dagen.

Waarom dalende transacties?

Er zijn verschillende factoren die zouden kunnen hebben bijgedragen aan de afnemende trend in het gebruik van Runes. De initiële hype kan zijn gaan liggen naarmate investeerders en gebruikers hun aandacht weer verplaatsen naar andere crypto’s en innovaties.

Recent was er wel wat herstel zichtbaar. Het aandeel van de totale transacties was weer 60% op 4 en 5 mei. Het is echter duidelijk dat de volatiliteit van de belangstelling een uitdaging kan vormen voor de langetermijnstabiliteit van het protocol.

Ondanks de recente terugval, blijft de toekomst voor Runes veelbelovend. Zo hebben meerdere Rune-collecties marktkapitalisaties in de honderden miljoenen, volgens data van Magic Eden.

Casey Rodarmor, de bedenker van Ordinals en oprichter van Runes, heeft tot slot nog een nieuw kunstproject aangekondigd tijdens een Ordinals-evenement in Hong Kong, wat het potentieel van het platform verder benadrukt. Dit project zou zelf kunst kunnen gaan maken op basis van muziek of geluiden. In de komende periode zal duidelijk worden of Runes zijn positie kan herstellen en blijven innoveren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie