Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 20:04

In 2022 al 888.000 nieuwe Bitcoin adressen aangemaakt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
In 2022 al 888.000 nieuwe Bitcoin adressen aangemaakt

Foto: snjivo/Shutterstock

In de bitcoin (BTC) marktupdates van Crypto Insiders kwam al vaker naar voren dat het aantal bitcoin wallet-adressen alsmaar blijft groeien. Volgens analysebedrijf IntoTheBlock is het aantal bitcoin adressen inmiddels naar een nieuw record van bijna 40 miljoen gestegen.

IntoTheBlock voegt daaraantoe dat alleen in 2022 al 888.000 nieuwe adressen zijn gecreëerd en dat zelfs met de dalende prijzen en de grote onzekerheid op de markt. Het totaal komt volgens het analysebedrijf momenteel op 39,79 miljoen adressen uit.

Bitcoin halving kan het BTC netwerk op een positieve manier veranderen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin aanbod blijft afnemen

Het afgelopen jaar zagen we regelmatig de trend dat kleinere en nieuwe investeerders als eerst uit paniek verkochten wanneer de markten onzeker waren en de bitcoin koers was gedaald. Dat waren juist de momenten dat de whales, investeerders met grote hoeveelheden, begonnen te accumuleren. Oudere investeerders hielden over het algemeen gewoon hun BTC vast.

Analysebedrijf Glassnode spreekt daarom over een “illiquide supply shock.” Het is een indicator ontwikkeld door de jonge analist Will Clemente. Het duidt aan dat steeds meer bitcoin gaat naar adressen die hun BTC vasthouden. Dat duidt aan dat het beschikbare aanbod alsmaar afneemt en dat is een bullish teken zijn voor de koers.

Toch zien we de laatste weken wellicht een trendverschuiving plaatsvinden. Het lijkt erop dat het nu juist vooral de kleinere investeerders zijn die accumuleren. Desondanks blijven veel investeerders op de zijlijn staan door de grote onzekerheid.

Dat leidt ertoe dat de laatste weken noch de bulls noch de bears het voortouw nemen met de koers. Bitcoin consolideert nu al een tijdje rond de prijs van $39.000. Daar zal echter op een gegeven moment een einde aankomen en wellicht al snel. Meerdere grote ontwikkelingen staan ons deze week nog te wachten die wellicht aan een uitbraak kunnen bijdragen. Over welke richting bitcoin uit zal breken, zijn de meningen onder de analisten echter sterk verdeeld.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie