Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2022 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 10:00

Bitcoin herstelt van dip, deze week wordt spannend voor koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersvoorspelling: nieuwe BTC analyse van onze beste analisten

Foto: Jaruwan Jaiyangyuen/Shutterstock

Bitcoin (BTC) consolideert, ondanks een dip afgelopen nacht, nog steeds rond $39.000. Toch kan het deze week zeer spannend worden met een aantal belangrijke ontwikkelingen die wellicht van grote invloed zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers dipt en herstelt

De bitcoin koers hangt al sinds donderdag net boven de $39.000. Toch maakte bitcoin gisterenmiddag een klein dipje naar $38.500, maar de koers herstelde toen onmiddellijk terug naar $39.000.

Gisterenavond verloor de koers weer grip op $39.000 en tegen middennacht kelderde bitcoin helemaal naar $37.7000. Dat ging weer gepaard met een flinke liquidatie van long posities, namelijk zo’n $50 miljoen in de afgelopen 12 uur volgens Coinglass.

Rond die prijs werd de laatste tijd vaker ingekocht en daarom kon bitcoin gelijk herstellen. Bitcoin kwam tijdens het herstel nog even wat weerstand tegen rond $38.000 en $38.500, maar brak daar snel doorheen. Vanochtend komt bitcoin weer uit op $39.000 op Binance en €35.600 op Bitvavo.

Advertentie

Europees PoW verbod weer terug

Onlangs bevatte een nieuw Europees wetsvoorstel een verbod op proof-of-work (PoW) crypto als bitcoin en ethereum (ETH). Na een flinke backlash werd dit verbod uit de tekst geschrapt van Markets in Crypto Assets (MiCA).

Echter blijkt dit verbod toch te zijn teruggekeerd in een iets lichtere vorm. In de nieuwe tekst worden PoW netwerken op kleine schaal sowieso vrijgesteld, maar grote netwerken worden gedwongen wellicht over te stappen naar een minder energie-intensief protocol als proof-of-stake (PoS).

Ethereum is sowieso van plan over te stappen, maar voor bitcoin zal dit vrijwel onmogelijk zijn. De Europese Unie gaat later vandaag hierover stemmen en de zorgen lopen hoog op. Ondertussen zien we dat ook weer flink wat fear, uncertainty, doubt (FUD) wordt verspreid over bitcoin-mining, gepaard met veel desinformatie.

5 grootste bitcoin miners verkopen nog altijd niet, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

China opnieuw in lockdown

Daarnaast gaat China wellicht weer in lockdown. Besmettingen met de Omikron variant van het coronavirus lopen in China hard op. Een volledige lockdown kan een forse klap hebben op de economie, ook buiten China. Momenteel ligt de correlatie tussen bitcoin en traditionele risicovolle financiële markten nog steeds zeer hoog.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FOMC meeting deze week

Tot slot vindt morgen en overmorgen de volgende meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) plaats. Daarna kondigt de Federal Reserve waarschijnlijk aan met welk percentage de rentetarieven in de VS worden verhoogd. Dit houdt momenteel de financiële markten in greep. Desondanks wordt ondertussen verwacht dat de Fed terughoudend zal zijn in de maatregelen door de oorlog in Oekraïne.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kans op uitbraak neemt toe

Samen met de bovenstaande ontwikkelingen, en bitcoin die steeds krapper rondom $39.000 beweegt, lijkt de kans snel toe te nemen dat we in de komende dagen een uitbraak kunnen zien. In welke richting deze uitbraak zal zijn, zijn de meningen echter zeer verdeeld over. Mocht bitcoin omhoog uitbreken, dan is de hoop dat de $42.000 nu omslaat van weerstand naar support. Mocht bitcoin omlaag uitbreken, dan is de hoop dat het gebied tussen $33.000 en $36.000 standhoudt. Toch spreken sommige analisten ook van een mogelijke dip naar $29.000 of zelfs $27.000

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1503123676224532482

Ondertussen zijn er ook nog steeds zeer positieve tekenen voor bitcoin. Zo blijft het aanbod van BTC op de beurzen nog altijd afnemen, een zeer bullish signaal voor de koers. Ook is het Terra (LUNA) project van plan deze week om maar liefst $1,2 miljard aan BTC te kopen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie