Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

In welke landen ligt de adoptie van bitcoin (BTC) en crypto het hoogst? Zie hier de top 10!

De meest voorkomende usecase voor cryptocurrency is ermee speculeren en handelen. Toch biedt de crypto-beweging veel meer mogelijkheden binnen de bestaande economieën wereldwijd. Glassnode onderzocht in welke landen de adoptie van crypto op dit moment het hoogst ligt.

Middels de “Global Crypto Adoption Index,” een nieuwe index ontwikkeld door Glassnode, hoopt het analysebedrijf een duidelijker beeld te schetsen van de adoptie van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) in de wereld. Het keek hiervoor naar 154 landen, on-chain waarde ontvangen, on-chain retail waarde ontvangen, aantal on-chain stortingen en peer-to-peer exchange handelsvolumes. Deze werden vervolgens gewogen naar de koopkracht per capita van een land. Zo verduidelijkt Glassnode in zijn blogpost:

“De bedoeling is om de landen te benadrukken waar de meeste inwoners het grootste deel van hun financiële activiteiten naar cryptocurrency hebben verplaatst,”

De top 10

- Advertentie -

Oekraïne staat met een indexscore van 1 op de eerste plaats, gevolgd door Rusland. Op plek drie staat vervolgens een land waarvan men al verwachtte dat het hoog zou scoren; Venezuela. Een ander analysebedrijf, Chainalysis, meldde eind augustus ook al dat bitcoin en crypto steeds belangrijker worden in Venezuela vanwege het economische klimaat in het land. Glassnode schrijft over Venezuela:

“Onze gegevens laten zien dat Venezolanen meer cryptocurrency gebruiken wanneer de inheemse fiat-valuta van het land waarde verliest aan inflatie, wat suggereert dat Venezolanen zich tot cryptocurrency wenden om besparingen te behouden die ze anders zouden kunnen verliezen.”

De rest van de top 10 ziet er als volgt uit: China, Kenia, VS, Zuid Afrika, Nigeria, Columbia en Vietnam. Dat crypto-adoptie dus echt iets voor ontwikkelde landen is, klopt dus niet. Slechts twee van de top 10 zijn ontwikkelde landen!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.229,42 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.229,42 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...