Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Interesse in bitcoin volgens Google het grootst sinds oktober vorig jaar

Interesse in bitcoin volgens Google het grootst sinds oktober vorig jaar

Volgens gegevens van Google Trends wordt er weer flink middels de zoekmachine gezicht naar Bitcoin. Data wijst uit dat het zoekvolume op de meest dominante cryptocurrency op z’n hoogst is sinds eind oktober 2019.

interesse_in_bitcoin_volgens_google_trends_het_grootst_sinds_oktober_vorig_jaar_grafiekAfbeelding 1: Interesse in bitcoin in de loop der tijd. Bron: Google Trends, 11 januari 2020 om 16:44 uur

- Advertentie -

Het zal je niet verbazen, de mate waarin naar Bitcoin wordt gegoogeld is verbonden aan de koersveranderingen van bitcoin (BTC). De koers van bitcoin was behoorlijk volatiel in de eerste 10 dagen van dit jaar. Bitcoin verhandelde op 1 januari voor $7.170, maar daalde een paar dagen later naar een waarde van $6.850. Daarna wist de koers vrij snel te herstellen. Op moment van schrijven handelt bitcoin net onder de $8.100.

Het verleden leert dat koersschommelingen van bitcoin de aandacht trekken. Zo schreven we in juni vorig jaar dat de interesse maar liefst verdubbelde met de koers van bitcoin stevig boven de psychologische grens van $10.000. In juni vestigde de koers van bitcoin ook haar yearly high van 2019. Ook in april 2019 werden stijgingen geregistreerd.

Als we kijken naar waar de meeste aandacht voor bitcoin vandaan komt, dan springt Nigeria er bovenuit. Al geruime tijd neemt het zoekvolume daar toe. Het is aannemelijk dat er naar cryptocurrencies wordt gekeken als financieel alternatief in landen met veel ongelijkheid. Andere landen die het lijstje hebben gehaald zijn Oostenrijk, Zuid-Afrika, Ghana en Zwitserland.

interesse_in_bitcoin_volgens_google_trends_het_grootst_sinds_oktober_vorig_jaar_regioAfbeelding 2: Interesse in bitcoin per regio. Bron: Google Trends, 11 januari 2020 om 16:58 uur

Heb jij ook interesse in Bitcoin en wil je daar niet alleen over lezen, maar ook discussiëren? Meld je dan aan voor ons gratis discussiekanaal op Telegram en klets met ons mee!

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.345,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.237,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.300,48 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.301,56 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.303,76 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...