Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/01/2020 16:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:34

Interesse in bitcoin volgens Google het grootst sinds oktober vorig jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
google_trends_bitcoin_BTC_2019_2020

Volgens gegevens van Google Trends wordt er weer flink middels de zoekmachine gezicht naar Bitcoin. Data wijst uit dat het zoekvolume op de meest dominante cryptocurrency op z’n hoogst is sinds eind oktober 2019.
interesse_in_bitcoin_volgens_google_trends_het_grootst_sinds_oktober_vorig_jaar_grafiekAfbeelding 1: Interesse in bitcoin in de loop der tijd. Bron: Google Trends, 11 januari 2020 om 16:44 uur
Het zal je niet verbazen, de mate waarin naar Bitcoin wordt gegoogeld is verbonden aan de koersveranderingen van bitcoin (BTC). De koers van bitcoin was behoorlijk volatiel in de eerste 10 dagen van dit jaar. Bitcoin verhandelde op 1 januari voor $7.170, maar daalde een paar dagen later naar een waarde van $6.850. Daarna wist de koers vrij snel te herstellen. Op moment van schrijven handelt bitcoin net onder de $8.100.
Het verleden leert dat koersschommelingen van bitcoin de aandacht trekken. Zo schreven we in juni vorig jaar dat de interesse maar liefst verdubbelde met de koers van bitcoin stevig boven de psychologische grens van $10.000. In juni vestigde de koers van bitcoin ook haar yearly high van 2019. Ook in april 2019 werden stijgingen geregistreerd.
Als we kijken naar waar de meeste aandacht voor bitcoin vandaan komt, dan springt Nigeria er bovenuit. Al geruime tijd neemt het zoekvolume daar toe. Het is aannemelijk dat er naar cryptocurrencies wordt gekeken als financieel alternatief in landen met veel ongelijkheid. Andere landen die het lijstje hebben gehaald zijn Oostenrijk, Zuid-Afrika, Ghana en Zwitserland.
interesse_in_bitcoin_volgens_google_trends_het_grootst_sinds_oktober_vorig_jaar_regioAfbeelding 2: Interesse in bitcoin per regio. Bron: Google Trends, 11 januari 2020 om 16:58 uur
Heb jij ook interesse in Bitcoin en wil je daar niet alleen over lezen, maar ook discussiëren? Meld je dan aan voor ons gratis discussiekanaal op Telegram en klets met ons mee!
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie