Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2019 14:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2019 14:40

Google Trends toont enorme stijging in bitcoin zoekopdrachten

Nieuws
google_trends_bitcoin_BTC_2019_2020

Bitcoin blijft het sinds gisteren goed doen. Na de rally op 2 april, waar de prijs van bitcoin (BTC) voorbij de $5.000 steeg, kleuren de cijfers in de cryptocurrency-markt vandaag wederom groen. De weerslag van het goede nieuws is ook te zien op Google Trends.
Uit data van Google Trends blijkt dat bitcoin op 2 april de 7e meest gezochte term was op Google in zowel Amerika als Nederland. Meer dan 100.000 maal is er gisteren gezocht naar bitcoin op Google in Amerika en meer dan 10.000 keer in Nederland.
In de gerelateerde artikelen op Google Trends voor Nederland, onder de zoekterm “bitcoin”, staat een artikel van Crypto Insiders zelf! Het artikel met de titel ‘Wat is de reden dat bitcoin (BTC) plotseling met 15% steeg?’ van Crypto Insider Tijmen, kan je hier lezen.
In Nederland scoort de zoekterm “bitcoin stijging” het hoogst en toont een groei van maar liefst 1.350%. In Amerika toont de zoekterm “why did bitcoin go up today” een stijging van zelfs 3.500%. Nog hoger scoren de zoektermen “bitcoin april fools” en “sec approves bitcoin etf.” De laatste zoekterm slaat natuurlijk ook op een 1 april grap, maar trok blijkbaar wel veel bekijks.
Als men de landen onderling vergelijkt dan staat Nigeria bovenaan gevolgd door Zuid-Afrika. Op de derde plaats staat Nederland gevolgd door Oostenrijk en Zwitserland. De Verenigde Staten pakt de 14e plaats. Op wereldwijd niveau is het zoeken naar bitcoin op Google met 117% gestegen in vergelijking met afgelopen week.
Zo lijkt het er steeds meer op dat de crypto winter eindelijk voorbij is, dat de markt een nieuwe bodem aan het vinden is en dat de FOMO (fear of missing out) begint in te zetten.
Niet alleen bitcoin doet het momenteel goed. Ook de prijzen van altcoins als bitcoin cash (BCH) en ripple (XRP) tonen behoorlijke stijgingen. BCH steeg vandaag zelfs met 40%. XRP doorbrak gisteren belangrijke resistentie niveaus.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David afgelopen maandag gemist? Klik dan hier om deze te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie