Roy van Krieken Roy van Krieken
26/02/2022 14:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2022 14:27

Is de bitcoin bodem nu dan eindelijk bereikt? 

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

 

Toen Rusland plotseling Oekraïne binnenviel was de paniek in de markt kortstondig groot. De bitcoin (BTC) koers daalde tot onder de $35.000 en even was het sentiment erg slecht. Inmiddels zijn we echter weer wat omhoog gekrabbeld en volgens analisten zien de signalen er op het moment eigenlijk best wel positief uit. Voorzichtig stellen de eerste experts dan ook dat de bodem hoogstwaarschijnlijk bereikt is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whales

Een van die signalen is het feit dat grote bitcoin investeerders, ofwel whales, in de prijsrange tussen de $35.000 en de $40.000 gigantische hoeveelheden transacties hebben gedaan, zo stelt Santiment. Het aantal transacties van meer dan $1 miljoen stond op het hoogste punt in zeker een maand tijd. De vorige keer dat zoveel transacties gemaakt werden door whales schoot de bitcoin koers vervolgens zeker 15% omhoog.

“Terwijl de Bitcoin-prijzen een dieptepunt bereikten op $34,7k met het oorlogsnieuws van donderdag, hebben whales een aantal MASSIEVE transacties gedaan. Dit is het grootste aantal van zowel $100k+ als $1m+ $BTC transacties sinds 24 jan. toen de prijzen +15% sprongen de week erna.”

Bitcoin bodem bereikt?

Ook opmerkelijk is het feit dat toen zowel de EU als de VS sancties tegen Rusland aankondigden de crypto markten eigenlijk direct begonnen te herstellen. Blijkbaar vielen sancties goed in de smaak bij investeerders in het Westen.

Volgens vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is het dan ook waarschijnlijk dat we inmiddels de bodem hebben gezien. Hij verwacht dat er nog ver in de toekomst gesproken zal worden over het huidige gebied als een uitgelezen kans om te kopen.

“Ik denk dat dit uiteindelijk een zeer goede koopkans voor Bitcoin zal zijn voor handelaren op de langere termijn. Er zal op worden teruggekeken in de geschiedenis als een bepalend moment,” verklaarde hij.

Uiteraard hebben analisten het ook wel eens mis en bestaat er geen garantie dat er inderdaad een bodem is bereikt. Desalniettemin zijn de signalen positief en dit zou zich in het sentiment kunnen vertalen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie