Thom Derks Thom Derks
19/10/2022 08:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 08:30

Jack Dorsey opent decentraal social media platform voor beta-testers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum es un valor, según el fundador de Twitter y fan de Bitcoin

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

De langverwachte “Bluesky Social” applicatie van Jack Dorsey, de oprichter van Twitter en Block, is begonnen met het toelaten van beta-testers en zegt “snel” te lanceren. Jack Dorsey staat bekend als een bitcoin (BTC) maximalist, waardoor de lancering van deze social media app weleens interessant kan zijn voor de crypto-industrie.

Bitcoin ETF verkocht aan Europese investeerder, bedrag onbekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Het decentrale antwoord op Twitter

Drie jaar nadat Dorsey het initiatief Bluesky App aankondigde via Twitter lijkt het project klaar voor de lancering. Het doel is om gebruikers hiermee weer de controle over hun persoonsgegevens te geven en privacy op de eerste plaats te zetten.

Ook krijgen gebruikers op een marktplaats de keuze om zelf algoritmen uit te kiezen. Daardoor ontstaat een soort vrije markt in algoritmen en moeten ontwikkelaars hun best doen om gebruikers te overtuigen hun algoritme te gebruiken en niet andersom.

Dit zorgt volgens Bluesky voor meer controle bij de gebruikers over wat ze zien en wie ze bereiken op social media platforms, in plaats van dat één bedrijf de volledige controle over hun activiteit heeft.

In eerste instantie is de applicatie dus klaar om testers aan te nemen en niet lang daarna moet het lanceren. Interessant is dat Elon Musk op vrijwel hetzelfde moment Twitter overneemt en ze mogelijk met elkaar gaan concurreren.

Advertentie

Jack Dorsey en bitcoin

Dorsey heeft er niet voor niets voor gekozen om Twitter achter zich te laten en zich vrijwel volledig te focussen op bitcoin. De succesvolle ondernemer is nu alleen nog actief als CEO van Block, het voormalige Square, een miljardenbedrijf dat actief is binnen de betaalindustrie.

“Als ik niet bij Square of Twitter was, zou ik aan Bitcoin werken. Als het meer hulp nodig had dan Square of Twitter, zou ik ze voor Bitcoin verlaten. Maar ik geloof dat beide bedrijven een rol te spelen hebben.”

Aldus Dorsey tijdens Bitcoin 2021 in Miami. Met Block is Dorsey bezig met verschillende bitcoin-gerelateerde ondernemingen. Zo is het onder andere mogelijk om het Lightning Netwerk te gebruiken met de betaalapp van Block, die overigens alleen in de Verenigde Staten werkt.

Verder is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van een eigen hardware wallet, mining hardware, een decentraal beursplatform en nog veel meer gave dingen omtrent bitcoin. In die zin is het zeker niet verkeerd om een miljardair als Jack Dorsey in het bitcoin-team te hebben.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie