Japanse bank gaat BTC en XRP weggeven aan klanten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Japanse bank gaat BTC en XRP weggeven aan klanten

Foto: TK Kurikawa/Shutterstock

Een grote bank in Japan, Shinsei Bank, is van start gegaan met een nieuwe campagne. In deze campagne kunnen klanten van de bank kans maken om tot zo’n $60 in bitcoin (BTC) of ripple (XRP) te ontvangen. Men kan de tokens winnen door bijvoorbeeld een nieuw rekening te openen bij de bank of na het doen van bepaalde transacties.

Shinsei bank en crypto

Volgens een lokaal nieuwsplatform loopt de actie van Shinsei Bank van 10 augustus tot 31 oktober. Tot die tijd kunnen bestaande klanten en nieuwe klanten dus gemakkelijk enkele tientallen dollars in de vorm van cryptocurrencies bemachtigen.

De campagne meldt dat gebruikers die een coupon hebben bemachtigd deze via een externe partij, namelijk het Japanse crypto-handelsplatform SBI VC Trade, kunnen opnemen. Dat juist SBI werd gekozen is uiteraard geen toeval. Shinsei Bank ging namelijk onlangs een samenwerking aan met dit crypto-handelsplatform. 

SBI is ook een uitgesproken fan van Ripple. Dat verklaart wellicht ook waarom klanten van Shinsei coupons kunnen ontvangen in XRP. 

De Japanse bank voert ook nog een campagne waar 1.300 klanten van Shinsei die geld storten tijdens de campagneperiode een “crypto asset exchange ticket ter waarde van maximaal 10.000 yen” kunnen winnen via een loterijsysteem.

Institutionele crypto adoptie

Dat Shinsei, hoewel het bepaald de grootste bank van Japan is, nu zo daadkrachtig de crypto industrie omarmt is kenmerkend voor het sentiment onder financiële institutes op dit moment. Steeds meer wordt de crypto markt als een legitieme en volwaardige markt gezien en dat betekent dat grote instituties zoals banken en vermogensbeheerders inmiddels niet langer bang zijn om de markt binnen te treden.

Onlangs was nog op Crypto Insiders te lezen dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, ook met beide benen de wereld van cryptocurrencies binnen was getreden. De trend van institutionele adoptie lijkt vandaag de dag echt in een stroomversnelling te geraken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie