Rico Engelbarts
18/08/2018 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2018 17:45

Japanse cryptoanalist: amateur-investeerders hebben de bubbel doen knappen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Masayuki Tashiro, crypto-marktanalist en directeur van de Fiscalo Digital Asset Group, vertelt in een interview met Bitcoin.com dat de geknapte bubbel in de de crypto-markt te wijten valt aan amateur-investeerders.
Futures-handelaren in de VS die de Bitcoin-futures markt lanceerden hadden ook een grote invloed op de situatie. Al die futures-hedgefondsen die de markt betraden op hetzelfde moment, was een mede-oorzaak voor het knappen van de bubbel. Des te verder de prijs daalt, des te meer mensen verkopen. En de grootste factor voor de geknapte bubbel zijn de handelingen van beginners die geen ervaring hebben in het investeren in crypto… Zonder een goed verstand van zaken zouden de nieuwelingen niet met crypto betrokken moeten zijn, aldus Tashiro.
Tevens geeft Tashiro aan dat hij positief is over Bitcoin en dat hij verwacht dat de koers van Bitcoin tegen oktober de 1 miljoen yen, oftewel $9.000, overstijgt. Volgens de analist is de kans op deze stijging groot. Bitcoin heeft de neiging om 40-50% te stijgen na een grote koersdaling.
Persoonlijk ben ik bullish, en tegen de tijd dat de regulaties in oktober van kracht gaan, zullen de investeerders zich veiliger voelen en terugkeren. Ik hoop dat dingen niet zo verhit raken als vorig jaar, maar ik geloof dat BTC de koerswaarde van 1 miljoen yen ($9.000) zal terugwinnen.
Vorige maand had de FSA (Japanse Financial Services Agency) de G20 verzocht om regulaties in cryptocurrency te verenigen en beter beleid uit te voeren als het gaat om cryptocurrency-exchanges en blockchain-gerelateerde bedrijven. Een woordvoerder van de FSA vertelde dat verenigde regelgeving nodig is om witwaspraktijken aan te vechten zoals bij Monero. Een woordvoerder van de FSA:
Het is vrijwel onmogelijk voor Japan om het probleem alleen aan te pakken. Zelfs als de handel beperkt blijft tot alleen binnenlandse overdrachten, is dat niet genoeg om witwaspraktijken tegen te gaan. Het zou het beste zijn als alle G20 landen dezelfde stappen zouden nemen in de richting van preventie.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie