Rico Engelbarts
17/06/2018 12:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2018 12:34

16 arrestanten in Monero cryptojacking-zaak in Japan, melden lokale media

icon-mining
Mining
16_arrestanten_in_Monero_cryptojacking_zaak_in_Japan

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Japanse openbare aanklagers uit 10 verschillende prefecturen hebben 16 personen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij een lopende criminele zaak van cryptojacking, meldt Asahi Shimbun op 15 juni.
Cryptojacking is het gebruiken van de processorkracht van computers van nietsvermoedende gebruikers om cryptocurrency voor de aanvaller te minen.
Volgens het rapport van Asahi Shimbun, worden de arrestanten verdacht van het installeren van malware op de computers van de slachtoffers om op een ongeautoriseerde manier te minen. De verdachten runden naar verluidt hun eigen website om de crypto mining-malware, waaronder het Coinhive-programma waarbij naar Monero (XMR) gemined wordt, te verspreiden.
De zaak tegen 16 mannen tussen de 18 en 48 jaar werd voor het eerst bekend gemaakt op 14 juni, maar de eerste arrestaties vonden al in maart plaats, beweert het rapport.
De grootste som geld verkregen via cryptojacking door de vermeende verdachten bedroeg 120.000 yen ($1.084). Het rapport benadrukt dat de verdachten slechts 70% procent van de cryptocurrency gemined hebben, terwijl de andere 30% naar Coinhive ging,
Hisashi Sonoda, professor aan de Konan Law School die gespecialiseerd is in cybercriminaliteit, merkte op dat onmiddellijke arrestaties een buitensporige maatregel kunnen zijn omdat er geen wettelijke precedenten zijn voor het afhandelen van vergelijkbare zaken.
Gelanceerd in 2017, groeide Coinhive uit tot een van de meest verspreide online tools om Monero te minen op websites met behulp van de processorkracht van de bezoeker. Het is gebruikt om computers te targeten via YouTube, maar ook op websites van overheden en universiteiten,
Eerder deze week startte de Japanse politie een onderzoek naar een ander geval van cryptojacking met het gebruik van Coinhive. De openbare aanklagers hebben drie personen onderzocht die naar verluidt verantwoordelijk zouden zijn voor het runnen van websites die Coinhive-malware verspreiden. Een van de verdachten is naar verluidt door de Yokohama Summery Court bevolen om 100.000 yen ($904) aan boetes te betalen.
Volgens een recent rapport van het netwerk- en beveiligingsbedrijf Palo Alto is ongeveer 5% van alle Monero-munten die momenteel in omloop zijn gemined via cryptojacking.
Pakt de combinatie van Coinhive en Monero altijd slecht uit of kan er op een legitieme wijze toch een mooi doel worden gevonden voor het gebruik van deze software? Laat het ons weten in de Crypto Talk.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Mining nieuws

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Bitcoin miners houden vast aan miljarden – koersstijging verwacht
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Advertentie