16_arrestanten_in_Monero_cryptojacking_zaak_in_Japan

16 arrestanten in Monero cryptojacking-zaak in Japan, melden lokale media

Japanse openbare aanklagers uit 10 verschillende prefecturen hebben 16 personen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij een lopende criminele zaak van cryptojacking, meldt Asahi Shimbun op 15 juni.

Cryptojacking is het gebruiken van de processorkracht van computers van nietsvermoedende gebruikers om cryptocurrency voor de aanvaller te minen.

Volgens het rapport van Asahi Shimbun, worden de arrestanten verdacht van het installeren van malware op de computers van de slachtoffers om op een ongeautoriseerde manier te minen. De verdachten runden naar verluidt hun eigen website om de crypto mining-malware, waaronder het Coinhive-programma waarbij naar Monero (XMR) gemined wordt, te verspreiden.

De zaak tegen 16 mannen tussen de 18 en 48 jaar werd voor het eerst bekend gemaakt op 14 juni, maar de eerste arrestaties vonden al in maart plaats, beweert het rapport.

De grootste som geld verkregen via cryptojacking door de vermeende verdachten bedroeg 120.000 yen ($1.084). Het rapport benadrukt dat de verdachten slechts 70% procent van de cryptocurrency gemined hebben, terwijl de andere 30% naar Coinhive ging,

Hisashi Sonoda, professor aan de Konan Law School die gespecialiseerd is in cybercriminaliteit, merkte op dat onmiddellijke arrestaties een buitensporige maatregel kunnen zijn omdat er geen wettelijke precedenten zijn voor het afhandelen van vergelijkbare zaken.

Gelanceerd in 2017, groeide Coinhive uit tot een van de meest verspreide online tools om Monero te minen op websites met behulp van de processorkracht van de bezoeker. Het is gebruikt om computers te targeten via YouTube, maar ook op websites van overheden en universiteiten,

Eerder deze week startte de Japanse politie een onderzoek naar een ander geval van cryptojacking met het gebruik van Coinhive. De openbare aanklagers hebben drie personen onderzocht die naar verluidt verantwoordelijk zouden zijn voor het runnen van websites die Coinhive-malware verspreiden. Een van de verdachten is naar verluidt door de Yokohama Summery Court bevolen om 100.000 yen ($904) aan boetes te betalen.

Volgens een recent rapport van het netwerk- en beveiligingsbedrijf Palo Alto is ongeveer 5% van alle Monero-munten die momenteel in omloop zijn gemined via cryptojacking.

Pakt de combinatie van Coinhive en Monero altijd slecht uit of kan er op een legitieme wijze toch een mooi doel worden gevonden voor het gebruik van deze software? Laat het ons weten in de Crypto Talk.

Vorig artikel“Bitcoin blijft steeds maar weer terugkomen” zegt Robinhood-CEO over toekomst crypto
Volgend artikelCIA bevestigt noch ontkent op hoogte te zijn van ware identiteit Satoshi Nakamoto
Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte. Toch verdiepte hij zich in de materie en ironisch genoeg is het decentrale karakter van blockchain-technologie vandaag de dag juist hetgeen wat de technologie zo interessant maakt voor Rico. Hij loopt warm voor de impact die de technologie heeft en kan hebben in enorm veel sectoren. Rico gelooft in een tokenized economy en wil daar middels onze website aan bijdragen door te informeren en platform te bieden voor discussie, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden voorzien van kennis. Als Rico niet bezig is met het binden van mensen en bedrijven of spreekt voor een publiek, stort hij zich op de ontwikkelingen binnen cryptocurreny-projecten. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is Rico actief voor Attrace en Bitned.
SATOS

4.6/5

€7.687,46 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.664,10 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.648,79 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.665,71 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.590,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.730,31 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.647,07 Kopen
Laatste nieuws