Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

16 arrestanten in Monero cryptojacking-zaak in Japan, melden lokale media

Japanse openbare aanklagers uit 10 verschillende prefecturen hebben 16 personen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij een lopende criminele zaak van cryptojacking, meldt Asahi Shimbun op 15 juni.

Cryptojacking is het gebruiken van de processorkracht van computers van nietsvermoedende gebruikers om cryptocurrency voor de aanvaller te minen.

- Advertentie -

Volgens het rapport van Asahi Shimbun, worden de arrestanten verdacht van het installeren van malware op de computers van de slachtoffers om op een ongeautoriseerde manier te minen. De verdachten runden naar verluidt hun eigen website om de crypto mining-malware, waaronder het Coinhive-programma waarbij naar Monero (XMR) gemined wordt, te verspreiden.

De zaak tegen 16 mannen tussen de 18 en 48 jaar werd voor het eerst bekend gemaakt op 14 juni, maar de eerste arrestaties vonden al in maart plaats, beweert het rapport.

De grootste som geld verkregen via cryptojacking door de vermeende verdachten bedroeg 120.000 yen ($1.084). Het rapport benadrukt dat de verdachten slechts 70% procent van de cryptocurrency gemined hebben, terwijl de andere 30% naar Coinhive ging,

Hisashi Sonoda, professor aan de Konan Law School die gespecialiseerd is in cybercriminaliteit, merkte op dat onmiddellijke arrestaties een buitensporige maatregel kunnen zijn omdat er geen wettelijke precedenten zijn voor het afhandelen van vergelijkbare zaken.

Gelanceerd in 2017, groeide Coinhive uit tot een van de meest verspreide online tools om Monero te minen op websites met behulp van de processorkracht van de bezoeker. Het is gebruikt om computers te targeten via YouTube, maar ook op websites van overheden en universiteiten,

Eerder deze week startte de Japanse politie een onderzoek naar een ander geval van cryptojacking met het gebruik van Coinhive. De openbare aanklagers hebben drie personen onderzocht die naar verluidt verantwoordelijk zouden zijn voor het runnen van websites die Coinhive-malware verspreiden. Een van de verdachten is naar verluidt door de Yokohama Summery Court bevolen om 100.000 yen ($904) aan boetes te betalen.

Volgens een recent rapport van het netwerk- en beveiligingsbedrijf Palo Alto is ongeveer 5% van alle Monero-munten die momenteel in omloop zijn gemined via cryptojacking.

Pakt de combinatie van Coinhive en Monero altijd slecht uit of kan er op een legitieme wijze toch een mooi doel worden gevonden voor het gebruik van deze software? Laat het ons weten in de Crypto Talk.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.198,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.277,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.278,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.331,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.198,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.277,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.278,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.330,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...