Timo Bult Timo Bult
24/07/2019 14:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2019 14:36

Josh Rager: Bitcoin (BTC) koers heeft bodem huidige correctie nog niet bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
josh_rager_bitcoin_BTC_koers_heeft_huidige_bodem_nog_niet_bereikt

Met bitcoin (BTC) onder de $10.000 is het duidelijk dat de bitcoin-koers na een lange tijd van stijgingen flink is gecorrigeerd. Volgens de analist Josh Rager ligt de bodem van deze correctie echter nog een stuk lager. Echter neemt het verkoopvolume af waardoor het erop lijkt dat de koers binnenkort zal gaan consolideren.
Afgelopen nacht dook bitcoin onder de psychologische grens van $10.000. De afgelopen dagen volgt de koers een dalende trendlijn waardoor BTC steeds een stukje dieper zakt. Na het doorbreken van de psychologische grens ging het even heel hard.
De bitcoin-koers zakte namelijk in enkele uren van $10.200 naar een low van $9.569. Of dit ook de definitieve bodem is van deze correctie is nog niet helemaal duidelijk. Het afvlakkende handelsvolume op de dagelijkse grafiek doet vermoeden dat de koers zal gaan consolideren.
Josh Rager, een bekend analist, verwacht echter dat bitcoin verder zal gaan zakken. Op Twitter deelde hij de dagelijkse bitcoin-grafiek waarop hij de onlangs gebroken weekly support heeft gemarkeerd. Daarnaast markeert hij ook de volgende weekly support:

$BTC lijkt op de daily chart lagere lows en highs te vormen
Gemarkeerd zijn de support-gebieden op basis van de weekgrafiek, waarbij eerdere support mogelijk nu een resistance is
Indien bevestigd, kijk ik naar de volgende wekelijkse support op $8975 als een potentieel doelwit.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1153657021574443008
Voor de langere termijn blijven vooraanstaande figuren binnen de sector positief over de toekomstige prijs van bitcoin. De CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, verwacht dat bitcoin komende december nog $42.000 waard kan zijn:

Breng de prijs van bitcoin logaritmisch in kaart en we zien een samengestelde jaarlijkse groei van 235%. Op basis hiervan zou BTC eind 2019 op $42.000 staan. Ik vind het een goed doel dat we aan het einde van het jaar kunnen bereiken.

Op dit moment is bitcoin (BTC) $9.823 waard op CoinMarketCap, na 1,6% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.
Heb je afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist en Crypto Insider David gemist? Lees deze dan alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie