Jerrymie Marcus Jerrymie Marcus
25/07/2022 04:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:48

Koersanalyse: Bitcoin daalt 2,2% en belandt op belangrijke 50MA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ oatawa

Op het moment van schrijven is de bitcoin koers met 2,2% gedaald vergeleken met 24 uur geleden. Bitcoin wordt nu verhandeld voor 21.500 euro en dat is een cruciaal punt. Waarom? Dat leggen we je uit aan de hand van wat magische lijnen in onze nieuwste technische analyse.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bovenop het dagelijkse gemiddelde

In de grafiek hieronder zien we twee lijnen. We beginnen met de oranje lijn, dit is het bewogen gemiddelde van de afgelopen 50 dagen (50MA), deze indicator laat de trend zien op de middellange-termijn. Op dit moment valt de koers precies op de 50MA.

Bron: Tradingview

De hele week al gedraagt de 50MA zich als een sterke weerstand, vandaag is de vierde keer in de afgelopen zes dagen dat de koers hieronder probeert te duiken. Maar elke keer als bitcoin verder dreigt te dalen dan veert de koers weer licht op.

Als de bitcoin koers aan het einde van de dag toch onder de 50MA weet te sluiten, dan wordt dit door analisten gewoonlijk geïnterpreteerd als een signaal van een verdere neerwaartse trend.

Advertentie

Bitcoin heeft groot vangnet

Maar gelukkig heeft bitcoin een koersgeschiedenis die langer loopt dan The Walking Dead. De blauwe lijn kijkt naar het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 weken (200WMA) en is door de jaren heen een supportzone gebleken tijdens bearmarkten. Mocht bitcoin door de 50MA zakken, dan is daar nog altijd de 200WMA.

Het gebeurt zelden dat bitcoin onder de 200WMA duikt, en als dat gebeurt is dat altijd een goed koopmoment gebleken. Op dit moment staat de 200WMA op 19.844 euro, terwijl de actuele bitcoin koers 21.500 euro is.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De zwarte zwanen van Bitcoin

We zoomen uit naar de afgelopen 5 jaar. Bitcoin is in die periode drie keer in aanraking gekomen met de 200WMA en alleen aan het begin van de coronacrisis zakte de koers er echt met overtuiging doorheen. Maar dit wordt als een black swan gezien en binnen twee weken vervolgde bitcoin zijn weg omhoog.

Bron: Tradingview

Twee maanden geleden had de cryptomarkt te maken met de val van Terra, een ander black swan-moment waardoor de koers even onder de 200WMA uitkwam. Een goed koopmoment blijkt nu.

Nieuwe Bitcoin-memecoin wordt weggegeven aan Runestone-holders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verschil korte- en lange termijn wordt kleiner

Iets anders om op te letten is de afstand tussen de twee gekleurde lijnen van de eerste grafiek, ofwel het verschil tussen de korte- en lange termijn. Als het verschil tussen deze twee groter wordt dan betekent dit dat de trend opwaarts is, maar zoals je in de eerste grafiek ziet, wordt het verschil juist kleiner.

Mocht bitcoin door de oranje lijn zakken en in de buurt van de blauwe lijn komen, dan weet je nu in ieder geval dat dit vrijwel altijd een goede supportzone is gebleken.

Deel dit artikel
Jerrymie Marcus

Jerrymie heeft jarenlang als journalist gewerkt en heeft vervolgens zijn sporen verdiend in de Nederlandse crypto-industrie. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Bitcoin vanwege remmitance. Het was te duur en te traag om geld via het bankwezen naar familie in het buitenland te sturen, maar Bitcoin bleek hier perfect voor te zijn. Inmiddels heeft Jerrymie Nederland achter zich gelaten om de bearmarkt vanuit Indonesië gade te slaan. In het land van zijn familie helpt hij met het opzetten van Bitcoin-educatieprogramma’s, eet hij veel nasi goreng en schrijft hij over cryptocurrency.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie