Simon Bosch Simon Bosch
21/06/2023 18:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 18:09

Koersen bitcoin, cardano en zelfs pepe rijzen uit de pan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Lancering in zicht: Populaire crypto mikt op 100% stijging

Foto: GH Studio/Shutterstock

Gisteren schreven we dat de bitcoin koers plotseling hard steeg nadat een gloednieuwe crypto exchange was gelanceerd met steun van verschillende financiële instituten. Het nieuws volgde naar meer positieve berichtgeving deze week uit de traditionele financiële wereld. Vandaag is de stijging van bitcoin doorgezet tot het hoogste punt in een paar maanden, en veel andere crypto zijn ook flink gestegen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto krijgt steun uit traditionele hoek

De exchange in kwestie draagt de naam EDX Markets en wordt ondersteund door grote namen als Charles Schwab, Citadel, Fidelity en Sequoia. Het nieuws van de lancering volgt nadat Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag voor een bitcoin-ETF heeft ingediend en Deutsche Bank een vergunning voor een crypto-dienst.

Dit zorgt voor enthousiasme in de markt omdat deze partijen veel nieuw geld vanuit de institutionele hoek naar crypto kunnen brengen. Opvallend is dat deze ontwikkelingen volgen kort nadat de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële waakhond, juist weer de aanval op de crypto-industrie opvoerde.

Advertentie

Bitcoin, cardano, bitcoin cash en pepe stijgen hard

Bitcoin (BTC) brak vandaag voor het eerst sinds april door de $30.000. De BTC koers tikte zelfs een piek aan van $30.800, maar dipt op het moment van schrijven weer net iets onder de $30.000. Desondanks heeft de moeder aller cryptocurrencies een stijging van 10% doorgemaakt vandaag.

Alhoewel bitcoin de leiding neemt in de crypto-markt, staan alle koersen uit de top 100 grootste cryptovaluta in het groen. De totale marktwaarde komt weer voor het eerst sinds eind mei boven $1,2 biljoen uit. Onder de altcoins vinden we nog meer opvallende stijgers vandaag. Zo steeg vandaag cardano (ADA), die onlangs een harde klap kreeg, met 9% naar $0,288.

Nog harder is bitcoin cash (BCH) gestegen; daar werd na gisteren nog eens ruim 27% aan toegevoegd. Inmiddels staat de coin op ongeveer 135 dollar. De marktwaarde van BCH is spontaan van iets meer dan 2 miljard dollar naar ruim 2,6 miljard dollar gegaan.

Een coin die je misschien nog wel meer verbaast is pepe (PEPE). Ondanks dat deze nieuwe memecoin sinds begin mei al met meer dan 70% is gedaald, zagen we sinds gisteren een enorme stijging van ongeveer 47% naar $0,0000013.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie