Ivo Melchers Ivo Melchers
30/11/2023 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2023 09:10

Komst Bitcoin beursfondsen lijkt vrijwel zeker, zeggen experts

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Komst Bitcoin beursfondsen lijkt vrijwel zeker, zeggen experts

Foto: g0d4ather/Shutterstock

Al maanden suggereren analisten dat de kans ontzettend groot is dat we begin volgend jaar alle Bitcoin (BTC) beursfonds-aanvragen goedgekeurd zien worden. Terwijl 2023 langzaam maar zeker zijn einde nadert, en de ontwikkelingen in de race om een Bitcoin beursfonds elkaar snel opvolgen, delen ETF-analisten nog maar eens hun optimistische verwachtingen.

Crypto ontbijt: 10 keer meer bitcoin gaat naar ETF’s dan gemined wordt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

90% kans op goedkeuring BTC ETF’s

Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart hebben al geruime tijd hun ogen gericht op 10 januari. Zij hebben namelijk al maanden hun verwachting uitgesproken, zelfs toen velen uit het crypto-land er nog weinig vertrouwen in leken te hebben, dat we tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk een massa-goedkeuring vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen verwachten in de strijd voor een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF).

10 januari is geen nattevingerwerk, maar de laatste deadline in de beoordelingsprocedure van de gezamenlijke ETF-aanvraag van ARK Invest en 21Shares.

Balchunas liet gisteren in een bericht op X weten dat hun verwachting nog steeds hetzelfde is: 90 procent kans dat alle aanvragen tegen die tijd goedgekeurd worden. In de afgelopen maanden zijn ook veel crypto-investeerders gaan geloven in de komst van een beursfonds voor bitcoin. Het groeiende optimisme is bovendien een belangrijke katalysator geweest in de stijgende bitcoin koers.

Balchunas werd in reactie op zijn bericht gevraagd naar de mogelijkheid dat alle ETF’s worden afgewezen. Hij benadrukte de uitgebreide betrokkenheid van veel mensen die aan de ETF’s werken, wat naar zijn mening suggereert dat een afwijzing onwaarschijnlijk is.

Advertentie

Uitstel Bitcoin ETF’s, blijkt goed nieuws

Eerder deze week kregen vermogensbeheerders Franklin Templeton en Hashdex te horen dat de SEC meer tijd nodig heeft om tot een definitief besluit te komen wat betreft hun ETF-aanvragen.

Het uitstel zelf was allesbehalve een verrassing, maar de timing was opmerkelijk te noemen. De deadlines stonden voor beiden namelijk pas op 1 januari. Het lijkt er alle schijn van te hebben dat de financiële waakhond deze strategische zet heeft gedaan om alle aanvragen vóór 10 januari goed te kunnen keuren.

Met nog ongeveer zes weken te gaan is het aftellen begonnen tot de SEC op zijn  minst een eindoordeel naar buiten moet brengen voor de poging van ARK Invest en 21Shares. Balchunas en Seyffart verwachten een massa-goedkeuring om een zogeheten ‘first mover advantage’ te ontnemen en een gelijk speelveld te creëren voor de gegadigden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie