Roy van Krieken Roy van Krieken
29/03/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2022 19:05

Koningin Máxima geeft financieel advies en “waarschuwt” voor bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Koningin Máxima geeft financieel advies en

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Het is deze week ‘de Week van het Geld’ en dat betekent dat er in Nederland een heleboel cursussen, gastlessen en workshops gegeven worden op basisscholen, middelbare scholen en het mbo over geld. Het doel van deze week is om leerlingen te leren over de digitalisatie van geldzaken en om een basis te leggen voor financiële zelfstandigheid in de toekomst. 

Bij de themaweek zijn een aantal belangrijke Nederlanders betrokken, waaronder Minister van Financiën Sigrid Kaag en Koningin Máxima. Zodoende was de koningin onlangs op bezoek bij Radio 538 waar zij financieel advies gaf en zelfs bitcoin (BTC) kwam ter sprake.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Koningin Máxima en bitcoin

Volgens ons aller koningin is de gouden tip voor het omgaan met geld simpel: Sparen en buffers opbouwen. Volgens Máxima is het belangrijk dat Nederlanders een tegenslag financieel kunnen opvangen. Daarnaast geeft koningin Maxima aan dat het wellicht een goed idee kan zijn om voordat je een grote aankoop doet, hier eerst een nachtje over slaapt.

In het interview op de radio kwam ook bitcoin ter sprake. Koningin Máxima gaf aan dat het jaarlijkse rendement op een bitcoin investering erg groot kan zijn. Dit klinkt voor veel Nederlanders natuurlijk als muziek in de oren. Het is volgens koningin Máxima echter van groot belang dat deze Nederlanders zich ook bewust zijn van de risico’s.

“Als het rendement hoog is, is het risico ook hoog. Dus houd de kleine wijsheden in het achterhoofd.”

Een rendement van 20% is natuurlijk fantastisch, maar dat betekent ook dat er meer financiële risico’s aan een dergelijke investering kleven. De ene dag kun je 20% winst hebben, maar vijf dagen later kan ook alles weer verdwenen zijn, aldus de koningin.

Risico’s in perspectief

 Koningin Máxima slaat hier natuurlijk wel de spijker op de kop. Het klopt dat een investering in bitcoin inherent een stuk meer risico draagt dan een investering in bijvoorbeeld een indexfonds op de Amerikaanse beurs. 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het onverantwoord is om te investeren in bitcoin of andere cryptocurrencies. Integendeel. Het kan op den duur zelfs bijdragen aan het behalen van financiële onafhankelijkheid. Het is alleen van groot belang dat, vooral nieuwe, investeerders op de hoogte zijn van de risico’s en deze risico’s zijn binnen de crypto industrie nu eenmaal relatief groot.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie