Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2024 12:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2024 12:33

Lezer investeerde met ‘boerenverstand’ in bitcoin en kocht droomauto

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Lezer investeerde met ‘boerenverstand’ in bitcoin en kocht droomauto

Foto: lezer

Bij het investeren in crypto schieten de succesverhalen vaak als eerste te binnen. De koers van bitcoin (BTC) is de afgelopen jaren talloze keren over de kop gegaan, waardoor vroege investeerders rijkelijk zijn beloond. Dat crypto iemands leven kan veranderen, inspireert velen om zich in deze wereld te verdiepen.

Een van onze trouwe lezers heeft een verhaal ingezonden hoe hij zonder enige kennis een jaloersmakend fortuin wist op te bouwen. Zijn succesverhaal toont aan hoe toegankelijk en potentieel winstgevend de cryptomarkt kan zijn, zelfs voor nieuwkomers. Tegelijkertijd werpt zijn ervaring ook een licht op de keerzijde van crypto-investeringen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ferrari dankzij crypto winst

Onze lezer kwam in 2019 voor het eerst in aanraking met crypto. Zonder enige kennis of ervaring binnen de intrigerende wereld stelde hij zijn vriendengroep voor om te investeren in bitcoin en altcoins. Zoals tegenwoordig nog vaak gebeurt, werd zijn ‘advies’ met veel scepsis ontvangen door zijn vriendenkring.

Dit weerhield hem er echter niet van om zelf een poging te wagen. Volledig op basis van zijn boerenverstand besloot hij voorzichtig in te stappen. Populaire altcoins zoals vechain (VET), polkadot (DOT) en cardano (ADA) betraden onder andere zijn portfolio. De bitcoin koers stond op dat moment op zo’n 10.000 dollar. Met de gedachte dat bitcoin een jaar eerder nog op een piek van bijna 20.000 dollar stond, had onze lezer het volste vertrouwen in een goede afloop.

Eind 2020 brak de volgende bullmarkt aan, en schoot de koers van bitcoin in slechts enkele maanden tot grofweg 60.000 dollar. Het crypto-portfolio van onze lezer bereikte plots een indrukwekkende waarde van om en nabij de 100.000 dollar. Deze financiële mijlpaal was logischerwijs een enorme klapper voor hem. ‘’Ik lag s nachts naar mijn telefoon te loeren totdat ik had besloten om mijn inleg te laten staan en de winst te verzilveren,’’ zo liet hij ons weten. Van de winst besloot hij zijn jongensdroom werkelijkheid te maken: hij kocht namelijk een mooie Ferrari.

In het tweede kwartaal van 2021 veranderde de cryptomarkt in een hardnekkig bloedbad. Later dat jaar wist de markt weer uit zijn donkere hol te kruipen, waardoor het portfolio van onze lezer weer tot een bizarre waarde van 80.000 euro steeg. Hebzucht nam toen de bovenhand, maar nadat de koersen begonnen te kelderen besloot hij weer een groot deel van zijn portfolio te verkopen.

Advertentie

Volatiele cryptomarkt biedt kansen en risico’s

Na de bloederige bearmarkt van 2022 is de cryptomarkt inmiddels weer in volle bloei. Ook de crypto-bezittingen die onze lezer de vorige bullmarkt niet op de markt heeft gedumpt, zijn nu dus weer flink in waarde toegenomen. Vorig jaar heeft hij zelfs besloten om weer bij te kopen, wat tot dusver een uitstekende beslissing bleek te zijn.

Zijn verhaal bewijst hoe snel het kan gaan binnen de crypto-wereld, maar toont tevens de onvoorspelbare aard ervan. Hoewel de mogelijkheid bestaat om je financiële dromen te verwezenlijken, moeten investeerders zich ook bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met het investeren in crypto.

Onze lezer heeft de afgelopen jaren in ieder geval een enorme bak aan ervaring opgedaan in de volatiele cryptomarkt, en lijkt zich daarom niet snel meer uit het veld te slaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat is jouw crypto verhaal?

Heb jij zelf ook een opmerkelijke ervaring binnen de crypto-wereld die je graag met ons en de lezers van Crypto Insiders deelt? Stuur ons een berichtje via Instagram met jouw verhaal, en wie weet schrijven we hierover. In dat geval krijg jij 2 pizza’s van New York Pizza.

Uiteraard zal je anoniem worden vermeld. Mocht je alsnog graag benoemd worden, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie