Kevin Schijven Kevin Schijven
14/01/2021 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2021 19:44

Man die 7.500 bitcoins (BTC) weggooidde biedt nu $72 miljoen om ze terug te vinden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Man die 7.500 bitcoins (BTC) weggooidde biedt nu $72 miljoen om ze terug te vinden

James Howells, de Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7.500 bitcoins (BTC) weggooide, gaat het nog een keer proberen om ze terug te krijgen. De bitcoins zijn momenteel maar liefst $290 miljoen USD, of 240 miljoen euro waard.


De 35-jarige IT-specialist uit Newport, Wales biedt nu 25% van de omzet (ongeveer $72,5 miljoen) aan de stad in de vorm van een Covid-19 steunfonds, als de harde schijf wordt teruggevonden.

“Er ligt best veel geld in de stortplaats. Stel je voor hoe geweldig het zou zijn om te zeggen ‘ik heb iedereen in de stad een paar honderd pond gegeven.”

Aldus Howells. Hij heeft er vertrouwen in dat de harde schijf nog werkt:

“Er is geen garantie dat [het nog steeds werkt] vanwege de omgeving waarin het zich bevindt, maar er zijn dingen die me vertrouwen geven. De buitenkant van de behuizing is misschien verroest. Maar de interne schijf, waar de gegevens zijn opgeslagen, daar zou een goede kans moeten zijn dat het nog steeds werkt.”

Howells heeft de gemeente van Newport vaker om toestemming gevraagd om de stortplaats af te zoeken, maar werd telkens afgewezen. Ook deze keer lijkt de gemeente niet bereid te zijn om in te stemmen met zijn plan.

“De kosten van het opgraven van de stortplaats, het opslaan en behandelen van het afval kunnen oplopen tot miljoenen ponden – zonder enige garantie dat het gevonden wordt of dat het nog steeds in goede staat verkeert. We hebben dus duidelijk gemaakt dat we hem in deze kwestie niet kunnen helpen.”

Aldus een woordvoerder van de gemeente van Newport. Howells zegt dat hij een plan heeft hoe hij de zoektocht wil aanpakken en dat hij al financiële ondersteuning heeft:

“Ik krijg steun van een hedgefonds dat bereid is geld voor het project voor te schieten. We willen maar in één specifiek gebied zoeken. We willen een opblaasbare constructie gebruiken om een luchtdichte afsluiting rond dat gebied te creëren om te voorkomen dat stortgassen ontsnappen. We zetten graag geld op een Escrow-rekening; als we het niet goed doen, hoeft de gemeente de rekening niet te betalen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement