Man die in Amsterdam 26 BTC verkoopt komt van koude kermis thuis

Je zou zeggen dat als het om grote geldtransacties gaat, je alles wel even drie keer nacheckt voordat je de deal sluit, maar opnieuw is gebleken dat zelfs bij grote sommen geld, mensen zich gemakkelijk laten bedotten. Niet zo lang geleden kwam in de Franse riviera een Zuid-Koreaanse zakenman bedrogen uit, nadat hij zijn Bitcoins (BTC) ter waarde van €2 miljoen ruilde voor het equivalent in contanten, wat achteraf waardeloze, slecht vervalste bankbiljetten bleken te zijn. Diezelfde truc is deze week ook uitgehaald bij een man in Amsterdam.

- Advertentie -

De man, die een aardig kapitaal aan BTC bezat, werd online benaderd met de vraag of hij 26 BTC wilde ruilen voor €180.000 aan cash. Met de huidige koers van Bitcoin, waarbij 26 BTC gelijkstaat aan ongeveer €160.000 klinkt dat in eerste instantie als een goede deal. De man sprak af in een hotel in Amsterdam om de deal rond te maken. Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen meldt op Facebook het volgende over die ontmoeting:

In het hotel lieten de ‘kopers’ de 180.000 euro zien aan de aangever en werden alle documenten doorgenomen. Uiteindelijk heeft de aangever zijn 26 bitcoins overgemaakt naar de kopers. Nadat dit definitief was hebben de kopers de tas met geld overgedragen aan de aangever. Alles verliep heel soepel en de aangever en koper namen afscheid van elkaar.

Achteraf kwam de gedupeerde er echter achter dat hij zijn BTC omgeruild had voor een koffer met 800 vervalste bankbiljetten van €200 en deed hij aangifte bij de politie, maar de kans dat hij zijn 26 BTC ooit nog terugziet is nihil.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.118,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.833,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.859,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.928,20 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.931,10 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...