Rico Engelbarts
21/08/2018 07:50 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2018 07:50

Zuid-Koreaan ruilt Bitcoin t.w.v. €2 miljoen voor valse bankbiljetten

Een Zuid-Koreaanse zakenman die bij een dubieuze transactie €2 miljoen aan Bitcoin (BTC) dacht om te ruilen voor contante eurobiljetten, is er nadien achter gekomen opgelicht te zijn voor datzelfde bedrag, gezien al deze biljetten vervalst bleken te zijn.
De goedgelovige zakenman, die een in Singapore gevestigd cryptocurrency-bedrijf heeft, sprak met een Servische man en diens handlanger af in een luxueus hotel aan de Franse riviera, om de €2 miljoen aan BTC over te dragen voor hetzelfde bedrag in contant geld, maar toen de transactie eenmaal rond was, kwam de Zuid-Koreaan erachter dat 4.000 biljetten van €500 goedkope, slecht gefotoshopte namaak-bankbiljetten waren.
Eind juli deed de gedupeerde uiteindelijk aangifte bij de Franse politie en niet veel later kon de Servische oplichter, inmiddels de trotse bezitter van een nieuwe auto en een horloge van €100.000, aangehouden worden in een chique hotel in Cannes. Nadat hij voor de rechter was verschenen, werd de Serviër in voorlopige hechtenis genomen op beschuldiging van fraude en lidmaatschap aan georganiseerde misdaad. Van zijn handlanger ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie