Zuid-Koreaan ruilt Bitcoin t.w.v. €2 miljoen

Zuid-Koreaan ruilt Bitcoin t.w.v. €2 miljoen voor valse bankbiljetten

1

Een Zuid-Koreaanse zakenman die bij een dubieuze transactie €2 miljoen aan Bitcoin (BTC) dacht om te ruilen voor contante eurobiljetten, is er nadien achter gekomen opgelicht te zijn voor datzelfde bedrag, gezien al deze biljetten vervalst bleken te zijn.

De goedgelovige zakenman, die een in Singapore gevestigd cryptocurrency-bedrijf heeft, sprak met een Servische man en diens handlanger af in een luxueus hotel aan de Franse riviera, om de €2 miljoen aan BTC over te dragen voor hetzelfde bedrag in contant geld, maar toen de transactie eenmaal rond was, kwam de Zuid-Koreaan erachter dat 4.000 biljetten van €500 goedkope, slecht gefotoshopte namaak-bankbiljetten waren.

Eind juli deed de gedupeerde uiteindelijk aangifte bij de Franse politie en niet veel later kon de Servische oplichter, inmiddels de trotse bezitter van een nieuwe auto en een horloge van €100.000, aangehouden worden in een chique hotel in Cannes. Nadat hij voor de rechter was verschenen, werd de Serviër in voorlopige hechtenis genomen op beschuldiging van fraude en lidmaatschap aan georganiseerde misdaad. Van zijn handlanger ontbreekt nog steeds ieder spoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws