Roy van Krieken Roy van Krieken
10/07/2021 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2021 14:31

Man die harde schijf met gigantisch bedrag aan bitcoin (BTC) weggooide, krijgt steun van hedgefonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Man die harde schijf met gigantisch bedrag aan bitcoin (BTC) weggooide, krijgt steun van hedgefonds

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar een man uit het Verenigd Koninkrijk heeft het een tijdje terug wel heel bont gemaakt. De IT-specialist, James Howells, gooide namelijk een oude harde schijf weg waar achteraf $381 miljoen aan bitcoin (BTC) op stond.

Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Intense zoektocht naar de verloren schijf

Inmiddels heeft hij een grootschalige zoektocht opgestart in de hoop deze harde schijf terug te vinden. In deze operatie wordt hij gesteund door een groot hedgefonds, zo blijkt nu. Dit hedgefonds zou bereid zijn om alle kosten die zijn verbonden aan de zoektocht te betalen in ruil voor een deel van de opbrengst.

De harde schijf met honderden miljoenen ligt op dit moment ergens op een grote vuilnisbelt. Om de schat weer terug te vinden zijn professionele middelen ingeschakeld zoals: Röntgenapparatuur en zelf AI-technologie.

Ook heeft hij de lokale gemeente een bod gedaan van 55 miljoen Britse pond om de gehele vuilnisbelt in Wales te mogen doorzoeken gedurende een periode van 12 maanden.

Advertentie

Niet zomaar een zoekoperatie

Omdat een harde schijf natuurlijk vrij kwetsbaar is, kan er niet zomaar gebruik gemaakt worden van grote graafmachines en dergelijke, zo stelt Howells

“We hebben een systeem met lopende banden, Röntgenapparatuur en AI-scanning apparatuur dat getraind wordt om een harde schijf te herkennen. We hebben uitgraving experts en gekwalificeerde ingenieurs om er zeker van te zijn dat alles soepel verloopt.”

Howells is al een paar maanden bezig om al deze experts en apparatuur bij elkaar te krijgen voor zijn zoektocht. Echter, er bestaat nog een groot obstakel en dat is de lokale gemeente.

Ondanks dat hij tientallen miljoenen beschikbaar stelt voor de gemeente als hij zijn harde schijf terugvindt, gaat de gemeente niet akkoord met zijn voorstel. Zij vinden de zoektocht overdreven en koppig.

Of Howells zijn harde schijf en zijn verloren rijkdom ooit nog terug gaat vinden moet nog maar blijken. Zijn zoektocht zal in ieder geval voorlopig nog niet tot een einde komen

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie