Tim Kamp Tim Kamp
21/03/2024 13:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 11:43

Man verloor half miljoen in bitcoin, maar wint nu tóch

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Man verloor half miljoen in bitcoin, maar wint nu tóch

Foto: Andrey Arkusha/Shutterstock

Het verhaal van Joe Oathout is er een van veerkracht en geloof in de kracht van bitcoin (BTC). Oathout, een 45-jarige ondernemer uit Palmer, Alaska, zag zijn investering van $20.000 in bitcoin halverwege 2021 bijna tot $1 miljoen stijgen.

Vervolgens verdampte het bedrag bijna volledig in de gevolgde bear markt. Hij verloor maar liefst $500.000, een harde klap voor zijn financiële situatie. Echter, ondanks deze tegenslag, verloor hij nooit zijn vertrouwen in de toekomst van de cryptomarkt.

Bitcoin-belegger herrijst: van verlies naar herstel

Naarmate de prijs van bitcoin steeg naar een recordhoogte van meer dan $69.000, voelt Oathout zich nu gesterkt in zijn overtuiging. Zijn cryptoportfolio is weer teruggeveerd naar ongeveer $900.000, zij het nog wel onder het hoogtepunt dat hij vorig jaar met The Wall Street Journal besprak.

“In plaats van euforisch te zijn, is het meer van, ik heb het je gezegd,” verklaarde Oathout, die een klein bouwbedrijf bezit. “Ik wist dat er een herstelpunt zou komen.”

De huidige bitcoin-investeerders kunnen in twee hoofdgroepen worden onderverdeeld: FOMO (fear of missing out) en ‘zie je wel’. Mensen zoals Oathout, die altijd in de kracht van bitcoin hebben geloofd, behoren tot de laatste categorie. Aan de andere kant zijn er investeerders die deze bitcoin-rally hebben gemist en zich nu afvragen of en wanneer ze weer moeten instappen.

Bitcoin dumpt, toch profiteert Oathout

Bitcoin, de bekendste crypto, trekt sinds 2024 weer volop de aandacht van investeerders wereldwijd. De munt steeg onlangs naar een nieuwste all time high. Bitcoin opereert in een industrie dat ook munten geïnspireerd op dieren omvat. Voorbeelden hiervan zijn dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), die allemaal in 2021 in waarde stegen tot hoge hoogtes. Sommige crypto’s zijn echter gecrasht en hebben zich nog niet hersteld.

Bitcoin deed dat wel. De huidige koersprijs telt $63.000 op het moment van schrijven, met een piek van $73.000 op 14 maart. Ook al staan vrijwel alle cryptomunten uit de top 100 vandaag in de min, Oathout profiteert nog altijd van zijn visie. Kortom: Joe Oathout laat zien een standvastige investeerder te zijn die gelooft in de lange termijn kracht van cryptocurrency.

De tegenvallende cryptokoersen heeft onder andere te maken met de lage instroom in de Bitcoin Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). De netto-uitstroom was het grootst sinds de lancering van de bitcoin ETF’s op 11 januari dit jaar.

Deze keer was het ook de grootste hoeveelheid geld die werd opgenomen sinds de start ervan. Grayscale’s ETF (GBTC) heeft ook nog nooit eerder zo’n grote hoeveelheid geld verloren als nu. Zelfs Fidelity beleefde zijn slechtste dag tot nu toe. Het ging gezamenlijk om zo’n $154,3 miljoen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie