Ivo Melchers Ivo Melchers
20/02/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 20:00

Marktkapitalisatie bitcoin overtreft die van betaalgigant Visa

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Adicto a las cryptos? Los centros de rehabilitación ofrecen su ayuda

Bitcoin (BTC) heeft een vliegende start gemaakt in 2023, aangezien de koers in een rap temo omhoog is geschoten. Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers uit op $24.800, waarmee het ongeveer 50% hoger staat dan met de jaarwisseling.

Als gevolg van de stijgende bitcoin koers heeft de cryptocurrency weer enkele grote bedrijven mogen inhalen op deze ranglijst.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin langs Visa

De ranglijst, gemaakt door CoinMarketCap, vergelijkt de grootste bedrijven en crypto op basis van marktkapitalisatie. Bitcoin staat momenteel op nummer 18 en de tweede grootste cryptovaluta, ethereum (ETH), heeft op het moment de 61ste  plek in bezit.

Met een huidige marktkapitalisatie van bijna $479 miljard heeft bitcoin betalingsgigant Visa voor de derde keer ingehaald. De eerste keer was eind december 2020, toen BTC toevallig ook voor het eerst de $25.000 bereikte. Dit werd bereikt tijdens een koersstijging die BTC van $10.200 in september 2020 liet stijgen tot $63.170 in april 2021.

Tussen juni en oktober 2022 herover Visa de leiding, waarna bitcoin op 1 oktober heel kort Visa overtrof voordat het betalingsbedrijf de leiding weer tot zich nam. Deze voorsprong werd groter toen de ineenstorting van cryptobeurs FTX tussen 6 en 10 november ervoor zorgde dat de marktkapitalisatie van BTC met meer dan $100 miljard afnam.

Inmiddels is bitcoin volledig hersteld van de teloorgang van FTX en heeft het momenteel zelfs een marktkapitalisatie wat $80 miljard hoger is dan voorafgaand aan alle problemen bij FTX.

Advertentie

BTC nog steeds achter Meta en Tesla

De marktkapitalisatie van bitcoin is nog altijd lager dan die van Meta en Tesla. Boven Tesla vinden we onder andere de aandelen van vermogensbeheerder Vanguard, Amazon.com, Alphabet (Google), Microsoft en Apple. In het begin van 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat BTC Facebook had ingehaald en Tesla in het vizier had, maar de hardnekkige bearmarkt heeft de grootste crypto doen falen en aardig wat plekken laten zakken.

Ondanks het feit dat BTC nog altijd 63% onder zijn all-time high staat, weet het op de 18e plek te staan tussen enorm grote bedrijven. Niemand weet wat de toekomst in petto heeft, maar interessant is het zeker om te zien hoe het Bitcoin-netwerk zich verhoudt tot de grootste bedrijven op aarde.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie