Timo Bult Timo Bult
08/02/2022 10:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 10:19

Bitcoin haalt Facebook in en heeft Tesla in het vizier

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin haalt Facebook in en heeft Tesla in het vizier

Foto: Allmy / Shutterstock.com

In zijn nog relatief korte bestaan is Bitcoin (BTC) uitgegroeid tot een van de grootste activa ter wereld. En nu de BTC koers weer stijgt, zien we de cryptocurrency weer een paar grote bekende bedrijven inhalen op deze ranglijst. In dit artikel een overzicht van de huidige stand van zaken!

Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst

Bitcoin langs Facebooks Meta

De afgelopen dagen heeft de stijgende bitcoin prijs ervoor gezorgd dat bitcoin klimt op de ranglijst. Mede door de desastreuze prestaties van Meta, voorheen bekend als Facebook, is bitcoin nu groter dan het social mediabedrijf. Meta heeft een marktkapitalisatie van $612 miljard nadat het deze week in korte tijd honderden miljarden dollars aan waarde verloor. Bitcoin staat daarentegen nu op $844.5 miljard.

Nog een opvallende ontwikkeling is dat de cryptocurrency ook Berkshire Hathaway heeft ingehaald, het bedrijf waarvan de wereldberoemde investeerder Warren Buffett de CEO is. Hij noemde bitcoin eerder nog “rattengif in het kwadraat.” Zeer waardevol rattengif, zo blijkt.

Advertentie

Tesla in bitcoins vizier

Nu dient de moeder der aller cryptocurrencies nog flink in waarde te stijgen voordat het de absolute top kan betreden. Op dit moment vinden we BTC op plek 8 van de grootste activa ter wereld. Het eerstvolgende bedrijf dat op zijn pad ligt is Tesla. De elektrische autofabrikant is $911,2 miljard waard en heeft overigens zelf ook bitcoin in zijn bezit.

Boven Tesla vinden we de aandelen van vermogensbeheerder Vanguard, Amazon.com, Alphabet (Google) Microsoft en Apple. Ook zilver en goud staan nog boven BTC. Gaan we bitcoin de komende maanden hier dichtbij zien komen? Dat weet natuurlijk niemand. Daar is nog een aardige stijging voor nodig. Het is hoe dan ook interessant om te zien dat het Bitcoin-netwerk op dit moment bijna evenveel waard is als de grootste bedrijven op aarde!

Gisteren kreeg de koers nog een extra zetje van de accountancy-reus KPMG. De Canadese tak heeft namelijk officieel bitcoin en ethereum (ETH) gekocht en aan zijn reserves toegevoegd. Dat een dergelijke grote naam zich aan crypto waagt is uitermate positief nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie