Timo Bult Timo Bult
08/02/2022 10:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 10:19

Bitcoin haalt Facebook in en heeft Tesla in het vizier

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin haalt Facebook in en heeft Tesla in het vizier

Foto: Allmy / Shutterstock.com

In zijn nog relatief korte bestaan is Bitcoin (BTC) uitgegroeid tot een van de grootste activa ter wereld. En nu de BTC koers weer stijgt, zien we de cryptocurrency weer een paar grote bekende bedrijven inhalen op deze ranglijst. In dit artikel een overzicht van de huidige stand van zaken!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin langs Facebooks Meta

De afgelopen dagen heeft de stijgende bitcoin prijs ervoor gezorgd dat bitcoin klimt op de ranglijst. Mede door de desastreuze prestaties van Meta, voorheen bekend als Facebook, is bitcoin nu groter dan het social mediabedrijf. Meta heeft een marktkapitalisatie van $612 miljard nadat het deze week in korte tijd honderden miljarden dollars aan waarde verloor. Bitcoin staat daarentegen nu op $844.5 miljard.

Nog een opvallende ontwikkeling is dat de cryptocurrency ook Berkshire Hathaway heeft ingehaald, het bedrijf waarvan de wereldberoemde investeerder Warren Buffett de CEO is. Hij noemde bitcoin eerder nog “rattengif in het kwadraat.” Zeer waardevol rattengif, zo blijkt.

Advertentie

Tesla in bitcoins vizier

Nu dient de moeder der aller cryptocurrencies nog flink in waarde te stijgen voordat het de absolute top kan betreden. Op dit moment vinden we BTC op plek 8 van de grootste activa ter wereld. Het eerstvolgende bedrijf dat op zijn pad ligt is Tesla. De elektrische autofabrikant is $911,2 miljard waard en heeft overigens zelf ook bitcoin in zijn bezit.

Boven Tesla vinden we de aandelen van vermogensbeheerder Vanguard, Amazon.com, Alphabet (Google) Microsoft en Apple. Ook zilver en goud staan nog boven BTC. Gaan we bitcoin de komende maanden hier dichtbij zien komen? Dat weet natuurlijk niemand. Daar is nog een aardige stijging voor nodig. Het is hoe dan ook interessant om te zien dat het Bitcoin-netwerk op dit moment bijna evenveel waard is als de grootste bedrijven op aarde!

Gisteren kreeg de koers nog een extra zetje van de accountancy-reus KPMG. De Canadese tak heeft namelijk officieel bitcoin en ethereum (ETH) gekocht en aan zijn reserves toegevoegd. Dat een dergelijke grote naam zich aan crypto waagt is uitermate positief nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie