Timo Bult Timo Bult
26/06/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2022 12:22

Mastercard: 51% van Latijns-Amerikanen deed al eens crypto transactie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mastercard: 51% van Latijns-Amerikanen deed al eens crypto transactie

Foto: Jesse33 / Shutterstock.com

Vergeleken met hier zijn cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en stablecoins extreem populair in Latijns-Amerika. Dat blijkt uit een onderzoek van betalingsgigant Mastercard. Het bedrijf nam een enquête af bij 35.000 mensen wereldwijd en zag vooral in Latijns-Amerika een groeiende crypto adoptie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

51% van Latijns-Amerikanen heeft crypto gebruikt

Mastercard stelt in de presentatie van de resultaten dat tijdens de recente pandemie een betalingsrevolutie is begonnen. En deze zou op dit moment vooral Latijns-Amerika richting crypto bewegen. Latijns-Amerika is een regio waarin mensen vooral Romaanse talen spreken en strekt zich uit over Midden- en Zuid-Amerika.

Inmiddels zou de crypto adoptie aldaar zover zijn dat 51% van de consumenten in de regio al eens een transactie met crypto heeft uitgevoerd. Daarbij is 54% van de consumenten optimistisch over de prestaties van hun investeringen in cryptocurrencies. Wel wil twee derde meer flexibiliteit om zowel traditionele als crypto betalingen naast elkaar te kunnen gebruiken.

De vicepresident Producten en Ontwikkeling bij Mastercard in de regio, Walter Pimenta, valt op dat er een groeiende interesse is in crypto in Latijns-Amerika:

“Steeds meer Latijns-Amerikanen tonen interesse in cryptocurrencies en willen oplossingen die de toegang tot de cryptowereld vergemakkelijken. Bij Mastercard ontwerpen we deze oplossingen om digitale inclusie uit te breiden en allianties te versterken die de bruikbaarheid en ondersteuning garanderen.”

Advertentie

Steun van grote bedrijven kan positief zijn voor cryptocurrency

Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat grote organisaties als Mastercard en banken een positieve impact kunnen hebben op de adoptie van crypto. Waar sommige crypto fanaten dergelijke grote bedrijven misschien liever aan de zijlijn zien blijven staan, zit dat bij consumenten in Latijns-Amerika anders.

Zo zou 69% van de respondenten meer vertrouwen hebben in het investeren, en 67% in het versturen en ontvangen van crypto als deze is uitgegeven, of wordt ondersteund door een grote organisatie als Mastercard. Maar liefst 82% zegt crypto functies bij hun bank te willen kunnen gebruiken.

Een van de redenen dat crypto zo populair is in het gebied is de enorme inflatie in sommige landen. Een zo’n land waar de inflatie enorm is, is Argentinië.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie