Timo Bult Timo Bult
26/06/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2022 12:22

Mastercard: 51% van Latijns-Amerikanen deed al eens crypto transactie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mastercard: 51% van Latijns-Amerikanen deed al eens crypto transactie

Foto: Jesse33 / Shutterstock.com

Vergeleken met hier zijn cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en stablecoins extreem populair in Latijns-Amerika. Dat blijkt uit een onderzoek van betalingsgigant Mastercard. Het bedrijf nam een enquête af bij 35.000 mensen wereldwijd en zag vooral in Latijns-Amerika een groeiende crypto adoptie.

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

51% van Latijns-Amerikanen heeft crypto gebruikt

Mastercard stelt in de presentatie van de resultaten dat tijdens de recente pandemie een betalingsrevolutie is begonnen. En deze zou op dit moment vooral Latijns-Amerika richting crypto bewegen. Latijns-Amerika is een regio waarin mensen vooral Romaanse talen spreken en strekt zich uit over Midden- en Zuid-Amerika.

Inmiddels zou de crypto adoptie aldaar zover zijn dat 51% van de consumenten in de regio al eens een transactie met crypto heeft uitgevoerd. Daarbij is 54% van de consumenten optimistisch over de prestaties van hun investeringen in cryptocurrencies. Wel wil twee derde meer flexibiliteit om zowel traditionele als crypto betalingen naast elkaar te kunnen gebruiken.

De vicepresident Producten en Ontwikkeling bij Mastercard in de regio, Walter Pimenta, valt op dat er een groeiende interesse is in crypto in Latijns-Amerika:

“Steeds meer Latijns-Amerikanen tonen interesse in cryptocurrencies en willen oplossingen die de toegang tot de cryptowereld vergemakkelijken. Bij Mastercard ontwerpen we deze oplossingen om digitale inclusie uit te breiden en allianties te versterken die de bruikbaarheid en ondersteuning garanderen.”

Advertentie

Steun van grote bedrijven kan positief zijn voor cryptocurrency

Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat grote organisaties als Mastercard en banken een positieve impact kunnen hebben op de adoptie van crypto. Waar sommige crypto fanaten dergelijke grote bedrijven misschien liever aan de zijlijn zien blijven staan, zit dat bij consumenten in Latijns-Amerika anders.

Zo zou 69% van de respondenten meer vertrouwen hebben in het investeren, en 67% in het versturen en ontvangen van crypto als deze is uitgegeven, of wordt ondersteund door een grote organisatie als Mastercard. Maar liefst 82% zegt crypto functies bij hun bank te willen kunnen gebruiken.

Een van de redenen dat crypto zo populair is in het gebied is de enorme inflatie in sommige landen. Een zo’n land waar de inflatie enorm is, is Argentinië.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie