Wessel Kersting Wessel Kersting
31/05/2022 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2022 18:35

Bitcoin steeds populairder door inflatie in Argentinië

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: illpaxphotomatic/Shutterstock

Argentinië heeft door verschillende redenen al sinds 2016 last van erg hoge inflatie. Dit zorgt ervoor dat de bewoners van het land weinig of geen vertrouwen meer hebben in de centrale bank of de overheid. Daarnaast merken de bewoners dat de koopkracht van de Argentijnse peso flink is gedaald. Dit heeft er ook voor gezorgd dat het spaargeld van de bewoners is verdampt en 37,3% van de bevolking onder de armoedegrens is komen te leven.

Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s
Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s

Bitcoin (BTC) erg gewild in Argentinië

Met dit economisch klimaat vluchten vele Argentijnen naar bitcoin (BTC) en cryptocurrencies om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van bijna 60%. De bewoners vluchten dus liever naar bitcoin, ondanks dat deze al een langere periode aan het dalen is en centrale banken van het land financiële instellingen verbieden om digitale valuta te gebruiken, dan dat zij hun eigenlijk valuta vast blijven houden. 

In een rapport van Americas Market Intelligence geciteerd door Reuters blijkt dat de “crypto penetratie” in Argentinië 12% heeft bereikt. Andere landen in de omgeving zoals Peru, Mexico en meer hebben al het dubbele daarvan. 

Advertentie

Regulering van crypto in Argentinië

Als we naar een grotere schaal kijken zien we dat Argentinië nog voorzichtig is met het reguleren van digitale activa. Alberto Fernandez, de president van Argentinië, gaf in een interview aan dat cryptocurrencies vele voordelen met zich meebrengt en dat het een goede activa is aangezien het erg hard kan helpen bij een hoge inflatie. Daarna zei hij dat crypto op deze manier wel een stabiele activa is.

Toch zei hij dat er een grote discussie is omtrent crypto en dat deze discussie wereldwijd gevoerd moet worden. Vooralsnog geeft Fernandez aan dat we voorzichtig moeten zijn met cryptocurrencies. 

Niet alleen bitcoin is gewild onder de Argentijnse bevolking, maar ook stablecoins worden steeds populairder. Dit is ook een manier voor Argentijnen om hun geld om te zetten en te bewaren in de dollar, aangezien zij dit door strenge wet- en regelgeving niet op een andere manier konden doen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie