Kevin Schijven Kevin Schijven
10/09/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2021 17:04

Mastercard neemt voor onbekend bedrag blockchain en crypto analysebedrijf CipherTrace over

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mastercard neemt voor onbekend bedrag blockchain en crypto analysebedrijf CipherTrace over

Foto: hodim/Shutterstock

Mastercard, de enorme betalingsdienst gericht op creditcards, gaat CipherTrace overnemen, een blockchain onderzoeksbedrijf voor het traceren van (illegale) crypto transacties. Dat hebben de bedrijven op 9 september aangekondigd:

Mastercard geeft aan dat het bedrijf van plan is om de operaties van CipherTrace te integreren met zijn eigen diensten. De acquisitie geeft Mastercard de mogelijkheid om meer dan 900 cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te volgen over de blockchain.

Er zijn echter geen verdere details vrijgegeven over de acquisitie, het is dus onbekend voor welk bedrag de deal is gesloten. Desondanks is het een duidelijk teken dat mainstream betalingsbedrijven steeds meer de crypto sector omarmen.

“Digitale activa hebben het potentieel om de commercie opnieuw vorm te geven, van alledaagse handelingen als betalingen tot het transformeren van economieën, waardoor ze inclusiever en efficiënter worden. Met de snelle groei van het ecosysteem van digitale activa komt de noodzaak om ervoor te zorgen dat het vertrouwd en veilig is.”

Aldus Ajay Bhalla, president van cyberafdeling van Mastercard. Dave Jevans, CEO van CipherTrace, zegt het volgende over de deal:

“We helpen bedrijven – of het nu banken of cryptocurrency-exchanges zijn, overheidstoezichthouders of wetshandhavers – om de crypto-economie veilig te houden. Onze twee bedrijven delen deze visie om veiligheid en vertrouwen te bieden in het hele ecosysteem.”

Mastercard heeft dit jaar meerdere grote deals gesloten met crypto bedrijven, waaronder Circle, uitgever van de USDC stablecoin, Alchemy Pay en Chainlink (LINK). Onlangs zei het team van Mastercard dat ze het gebruik van crypto niet per se aanraden, maar dat het om keuze gaat. Willen mensen crypto gebruiken, dan wil Mastercard dat mogelijk maken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie