Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2022 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 14:19

MasterCard topman blijft geloven in crypto massa-adoptie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MasterCard topman blijft geloven in crypto massa-adoptie

Foto: denys999 / Shutterstock.com

De vice-president van MasterCard, Harold Bossé, heeft onlangs tijdens een blockchain webinar aangegeven dat hij nog steeds volledig overtuigd is van de potentie van de crypto industrie. Hij blijft bullish over het idee dat er in de toekomst ware massa-adoptie van crypto, zoals bitcoin (BTC), en blockchain technologie zal plaatsvinden bij bedrijven over de hele wereld.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto massa-adoptie

Volgens Bossé zijn er ondertussen al miljoenen mensen wereldwijd die op regelmatige basis gebruik maken van de crypto industrie om bijvoorbeeld geldzendingen te doen. Dit zijn volgens Bossé nog vooral pioniers van een nieuwe en opkomende industrie. In de toekomst zal het gebruik van crypto echter veel verder verspreid raken.

“Het zijn early adopters en new adopters, maar we zijn ondertussen overgeschakeld naar massamarkten, en dat zal een zeer belangrijk aspect zijn voor financiële instellingen om zich in de ruimte te bewegen.”

Voordat we kunnen spreken van massa-adoptie zullen er eerst wel nog een aantal grote obstakels overwonnen moeten worden, aldus Bossé. Volgens hem is bijvoorbeeld de grote onzekerheid wat betreft regelgeving van de crypto industrie een doorn in het oog voor organisaties en bedrijven die enigszins twijfelen om in zee te gaan met blockchain technologie. 

Daarnaast is het hogere management van de meeste bedrijven op dit moment nog totaal niet op de hoogte van wat crypto technologie precies kan bieden. Mochten deze problemen echter op den duur worden opgelost, en Bossé is hier heilig van overtuigd, dan zal er een fase van massa-adoptie van start gaan.

Crypto en het internet

Bossé vergelijkt daarom de huidige staat van de crypto industrie met de vroege dagen van het internet. Ook in het begin van het internet was lang niet iedereen ineens overtuigd van deze nieuwe technologie. 

“Denk aan de komst van het internet; niemand dacht eraan dat Amazon zelfs maar een concept kon zijn – je hebt het internet nodig om Amazon te laten werken. We zitten nu in dezelfde situatie: Hoe transformeren we het leven van mensen en gaan we in op demografieën of groepen mensen die niet echt eerst aan blockchain denken, maar aan hun zakelijke problemen?”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement