Ivo Melchers Ivo Melchers
25/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2023 17:00

Meer dan 1.200 Duitse banken kunnen klanten nu bitcoin aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstpck/Camilo Concha

Meer dan 1.200 banken kunnen de handel in bitcoin (BTC) aan gaan bieden aan haar particuliere klanten doordat de Deutsche WertpapierService Bank AG (dwpbank), een Duitse effectenverwerkende gigant die meer dan 5,3 miljoen effectenrekeningen beheert, de lancering heeft aangekondigd van haar nieuwe platform genaamd ‘wpNex’.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin handel voor particuliere klanten

Volgens het persbericht dat op 22 maart is gepubliceerd kan cryptohandel via het wpNex-platform naadloos geïntegreerd worden in de online bankervaring van de klant. Klanten kunnen hun crypto naast hun traditionele effecten zien, zonder dat er vooraf geld nodig is. Dwpbank heeft tevens verduidelijkt dat het in de nabije toekomst andere digitale activa toe zal voegen aan het aanbod.

De eerste in de rij is MLP Banking AG, een adviesbureau voor financiële planning. MLP Banking heeft namelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om als eerste cryptohandel aan te bieden aan haar klanten. Paul Utzat, head of Account and Securities Settlement van MLP Banking, zei dat de service ‘’in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zal zijn voor alle particuliere klanten’’.

Daarnaast is DZ Bank ook van plan om tegen het einde van het jaar een bitcoin optie aan te bieden aan haar klanten. DZ Bank is de op een na grootste bank in Duitsland, waardoor dit gezien kan worden als een erg grote stap voor de adoptie van Bitcoin in ons buurland.

Patrick Hansen, directeur van de Europese strategie en beleid bij Circle, liet dan ook in een tweet weten dat het ‘’geweldig nieuws is voor de adoptie van Bitcoin’’.

Advertentie

Bitcoin bewaardienst Nasdaq

Eerder vandaag kon je tevens lezen dat de grote Amerikaanse beursexploitant Nasdaq van plan is om aan het einde van het tweede kwartaal bitcoin en ethereum (ETH) te gaan beheren voor institutionele investeerders.

Steeds meer grote jongens lijken langzamerhand de focus richting de crypto industrie te verschuiven, wat op het moment erg welkom is na alle schandalen van vorig jaar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie