Ivo Melchers Ivo Melchers
25/03/2023 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2023 07:02

Grote Amerikaanse beurs Nasdaq gaat bitcoin bewaringsdienst lanceren

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Grote Amerikaanse beurs Nasdaq gaat bitcoin bewaringsdienst lanceren

Foto: valerii eidlin / Shutterstock.com

Nasdaq, de Amerikaanse beursexploitant, is van plan om aan het einde van het tweede kwartaal crypto te gaan beheren voor institutionele investeerders. Dit blijkt uit een rapportage van Bloomberg. Nasdaq zou in september zijn intenties hebben aangekondigd, omdat het leek te reageren op de vraag vanuit institutionele crypto investeerders.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin en ethereum beheren

Nasdaq zal zich in eerste instantie richten op de grote jongens binnen de crypto industrie: bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Het zal zich in de toekomst niet alleen beperken tot deze twee munten, maar het is duidelijk dat het voor nu niet teveel risico’s wil nemen met altcoins.

Ira Auerbach, de senior vice-president en hoofd digitale activa van Nasdaq, gaf aan dat het bedrijf momenteel werkt aan het verkrijgen van de benodigde infrastructuur en regelgevende goedkeuring. Nasdaq heeft bij het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) een charter voor een trustbedrijf voor beperkte doeleinden aangevraagd dat toezicht heeft op de bewaardienst.

Met deze stap gaat Nasdaq andere partijen als BNY Mellon en Fidelity achterna. Vorige week kon je in het crypto nieuws lezen dat Fidelity zijn crypto platform genaamd ‘Fidelity Crypto’ had geopend voor particuliere investeerders. Dit platform gaat commissie-vrij handel aanbieden voor miljoen Amerikaanse klanten. Net als Nasdaq richt het zich vooralsnog op bitcoin en ethereum.

Advertentie

Weer vertrouwen in crypto industrie

Bedrijven uit de traditionele financiële wereld proberen het gat te vullen dat is achtergelaten door crypto bedrijven die de afgelopen maanden hun deuren hebben moeten sluiten. Het falen van cryptobeurs FTX en onlangs Silvergate en Signature Bank zijn de meest prominente voorbeelden hiervan. Mocht de belangstelling voor crytovaluta onder bijvoorbeeld Nasdaq groot blijven dan kan dit een positief signaal zijn voor de mainstream adoptie van digitale activa.

Sinds het omvallen van FTX heeft de crypto industrie een flinke deuk in het vertrouwen opgelopen. Het instappen van grote en betrouwbare namen als de Nasdaq kan het vertrouwen en de algehele reputatie van de industrie dan ook zeer ten goede komen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie