Erik Juffermans Erik Juffermans
16/03/2023 10:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2023 10:37

Het grote Fidelity opent bitcoin en ethereum handel voor retail

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Het grote Fidelity opent bitcoin en ethereum handel voor retail

Foto: PL Gould/Shutterstock

De enorme Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity Investment heeft zijn crypto platform Fidelity Crypto geopend voor particuliere investeerders. Eind vorig jaar werd het platform al toegankelijk voor een gelimiteerde hoeveelheid gebruikers. Nu is het platform beschikbaar voor iedereen. De lancering van het platform is opvallend omdat de afgelopen weken alles behalve voorspoedig waren in crypto land.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Miljoenen nieuwe crypto gebruikers?

De vermogensbeheerder is met $4,5 biljoen aan assets een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Daarnaast heeft het bedrijf meer dan 37 miljoen klanten. Het platform gaat commissie-vrij handelen aanbieden aan miljoenen nieuwe Amerikaanse klanten. Vooralsnog biedt Fidelity Crypto enkel bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) aan.

Fidelity Investments is een van de eerste en weinige grote Amerikaanse financiële instituties die de sprong in het diepe neemt. Vooral vanwege het huidige anti-crypto sentiment in de Verenigde Staten is het een opvallende keuze van de vermogensbeheerder. De voorbereidingen voor Fidelity Crypto liepen echter al sinds afgelopen zomer, en de huidige strenge regulatie is geen reden geweest de plannen op halt te zetten.

Al met al is het een zeer goed teken. De stap van Fidelity is een voorbeeld voor andere instituties. Met de lancering van Fidelity Crypto is de drempel voor instituties die nog twijfelen over crypto adoptie een stuk verlaagd. 

In recente onderzoeken werd duidelijk dat veel potentiële investeerders behoefte hebben aan het vertrouwen van traditionele financiële instituties bij het investeren in crypto. Voor velen is de crypto sector vreemd en onbegrijpelijk. Fidelity Crypto is exact wat veel investeerders zoeken momenteel. Fidelity Digital Assets bestaat al sinds 2018, maar is alleen voor institutionele investeerders beschikbaar.

Kloof tussen oost en west

Recent spraken we over het contrast tussen het Westen en Azië wat betreft de institutionele crypto adoptie. Hong Kong sprak onlangs de ambitie uit om een crypto hub te worden en lanceerde een pro-crypto wettelijk kader. Onder andere DBS, de grootste bank in Zuidoost-Azië, vroeg al licenties aan om in Hong Kong crypto diensten te verlenen.

Met de lancering van Fidelity Crypto wordt die kloof tussen oost en west iets verkleind. Mochten andere westerse instituties het voorbeeld van Fidelity volgen dan zal die trend wellicht worden doorgezet.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie