Erik Juffermans Erik Juffermans
16/03/2023 10:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2023 10:37

Het grote Fidelity opent bitcoin en ethereum handel voor retail

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Het grote Fidelity opent bitcoin en ethereum handel voor retail

Foto: PL Gould/Shutterstock

De enorme Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity Investment heeft zijn crypto platform Fidelity Crypto geopend voor particuliere investeerders. Eind vorig jaar werd het platform al toegankelijk voor een gelimiteerde hoeveelheid gebruikers. Nu is het platform beschikbaar voor iedereen. De lancering van het platform is opvallend omdat de afgelopen weken alles behalve voorspoedig waren in crypto land.

Ethereum oprichter deelt details over volgende grote update
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Miljoenen nieuwe crypto gebruikers?

De vermogensbeheerder is met $4,5 biljoen aan assets een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Daarnaast heeft het bedrijf meer dan 37 miljoen klanten. Het platform gaat commissie-vrij handelen aanbieden aan miljoenen nieuwe Amerikaanse klanten. Vooralsnog biedt Fidelity Crypto enkel bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) aan.

Fidelity Investments is een van de eerste en weinige grote Amerikaanse financiële instituties die de sprong in het diepe neemt. Vooral vanwege het huidige anti-crypto sentiment in de Verenigde Staten is het een opvallende keuze van de vermogensbeheerder. De voorbereidingen voor Fidelity Crypto liepen echter al sinds afgelopen zomer, en de huidige strenge regulatie is geen reden geweest de plannen op halt te zetten.

Al met al is het een zeer goed teken. De stap van Fidelity is een voorbeeld voor andere instituties. Met de lancering van Fidelity Crypto is de drempel voor instituties die nog twijfelen over crypto adoptie een stuk verlaagd. 

In recente onderzoeken werd duidelijk dat veel potentiële investeerders behoefte hebben aan het vertrouwen van traditionele financiële instituties bij het investeren in crypto. Voor velen is de crypto sector vreemd en onbegrijpelijk. Fidelity Crypto is exact wat veel investeerders zoeken momenteel. Fidelity Digital Assets bestaat al sinds 2018, maar is alleen voor institutionele investeerders beschikbaar.

Kloof tussen oost en west

Recent spraken we over het contrast tussen het Westen en Azië wat betreft de institutionele crypto adoptie. Hong Kong sprak onlangs de ambitie uit om een crypto hub te worden en lanceerde een pro-crypto wettelijk kader. Onder andere DBS, de grootste bank in Zuidoost-Azië, vroeg al licenties aan om in Hong Kong crypto diensten te verlenen.

Met de lancering van Fidelity Crypto wordt die kloof tussen oost en west iets verkleind. Mochten andere westerse instituties het voorbeeld van Fidelity volgen dan zal die trend wellicht worden doorgezet.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie