Erik Juffermans Erik Juffermans
09/03/2023 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2023 06:15

89% vertrouwt nog gecentraliseerde crypto exchanges ondanks FTX crash

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grote crypto beurs houdt miljoen over van hack, weigert terugbetaling

Foto: 0pen/Shutterstock

Volgens een nieuw onderzoek van Paxos is er nog steeds veel vertrouwen in gecentraliseerde crypto exchanges. Maar liefst 89 procent van de ondervraagden geeft aan vertrouwen te hebben om hun crypto te stallen bij gecentraliseerde exchanges. Dat is opvallend, aangezien eind vorig jaar de ineenstorting van FTX voor een enorme uitstroom aan crypto zorgde bij dit soort beurzen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Vertrouwen in crypto exchanges blijft hoog

Het vertrouwen in de crypto industrie, en vooral het vertrouwen in gecentraliseerde crypto entiteiten werd in 2022 op de proef gesteld. Op basis van de resultaten lijkt dit vertrouwen dus niet heel hevig geschaad. Wel zegt ‘slechts’ 57 procent van de ondervraagden, die op de hoogte zijn van het FTX drama, dat zij meer crypto willen kopen.

Ook lijkt er ten opzichte van vorig jaar iets meer interesse te zijn in crypto diensten van traditionele banken. 75 procent geeft aan gebruik te maken van crypto diensten van hun traditionele bank. Dit is een stijging van 12 procent ten opzichte van 2021. Een lichte toename in behoefte aan betrouwbare platformen lijkt dus aanwezig te zijn.

Tot op heden zijn er geen tot zeer weinig mogelijkheden om gebruik te maken van crypto diensten van traditionele banken, maar de vraag blijft wel toenemen. De grootste reden hiervoor is het gebrek aan duidelijkheid omtrent de regelgeving in de Verenigde Staten en Europa.

Toezichthouders belemmeren crypto adoptie

De houding van toezichthouders ten opzichte van de crypto-industie is de laatste tijd vijandig te noemen. In de Vergenigde Staten is de Security and Exchange Commission (SEC) een oorlog aan het voeren tegen de sector. Ook in Europa is de Europese Unie alles behalve welwillend tegenover crypto.

Vorige maand gaf de Europese Commissie aan zo snel mogelijk een wetgevend kader uit te willen rollen. Waar het Westen dus niks wil weten van institutionele adoptie, is de situatie in Azië een stuk rooskleuriger. Daar lijken de autoriteiten de adoptie van crypto juist aan te moedigen. Zo sprak de regering in Hong Kong de ambitie uit om een crypto hub te worden. Hong Kong implementeert nieuwe wetten die crypto bedrijven in de regio naar de stadstaat moeten lokken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie