Erik Juffermans Erik Juffermans
04/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2023 20:00

Voormalig FTX CEO mag enkel nog een flip phone gebruiken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
El ex-CEO de FTX sólo podía utilizar un teléfono móvil

Foto: POM POM/Shutterstock

Het proces van ex-FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) zal in oktober dit jaar van start gaan. Maar dat betekent niet dat het SBF saga op een laag pitje staat, het tegenovergestelde zelfs. Dagelijks is SBF in het nieuws te vinden vanwege zijn gedrag in de aanloop naar het proces. De aanklagers vinden dat hij enkel gebruik mag maken van een ‘old school flip phone’, een telefoon zonder toegang tot het internet.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SBF blijft zich misdragen

SBF is momenteel vrij op borg in afwachting van zijn proces, en is onder huisarrest bij zijn ouders in Californië. Een zeer beperkte vrijheid dus, maar wellicht toch iets te veel vrijheid. Recent kwam SBF namelijk al in opspraak omdat hij via internet contact had gezocht met potentiële getuigen.

Hij werd al door de rechter op de vingers getikt, en mocht geen messaging apps meer gebruiken. De zorgen blijken daarmee echter niet verdwenen, en de aanklagers wil nu nog extremere maatregelen treffen. SBF mag als het aan de aanklagers ligt geen smartphone meer gebruiken, enkel een flip phone zonder toegang tot het internet. 

Daarnaast wordt de internettoegang op zijn laptop beperkt. De websites die hij mag blijven bezoeken zijn sport websites, wikipedia, nieuws en websites van overheidsinstanties. Hij mag ook geen gebruik meer maken van zijn video games en andere verbonden applicaties. Het risico dat SBF op deze manier contact probeert te zoeken met de buitenwereld is te groot.

Stiekem VPN gebruik

Het juridische team van SBF is al tot een overeenkomst gekomen met de voorstellen van de aanklagende partij over deze maatregelen. De kans is dus groot dat de bovenstaande veranderingen ook doorgevoerd zullen worden.

Daarnaast moeten de ouders van SBF enkele documenten ondertekenen die garanderen dat SBF ook niet van de apparaten van zijn ouders gebruik zal maken, noch dat zijn ouders nieuwe apparaten het huis binnen brengen. 

Enkele weken geleden begon de aanklagende partij zich zorgen te maken omdat SBF gebruik had gemaakt van een VPN. Volgens de advocaten van SBF had hij deze enkel gebruikt om sportwedstrijden te kijken. De aanklagers vonden het een sterk verhaal. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie