Erik Juffermans Erik Juffermans
08/02/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 17:30

FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried mag helemaal geen berichten meer sturen

Nieuws
Aparece la primera foto del

Foto: Morocko/Shutterstock

De rechter die de zaak van voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried behandelt heeft besloten dat SBF geen instant messaging applications, of berichtendiensten, mag gebruiken. De rechter heeft een motie hiervoor afgewezen, maar geeft nog geen reden. Het risico lijkt te groot dat SBF contact zoekt met andere betrokkenen in de zaak. Aanvankelijk kwamen de aanklagers en het juridische team van SBF tot een deal waarbij SBF wel gebruik mocht maken van dergelijke apps. De rechter heeft hier dus een stokje voor gestoken.

Bullish of bearish? Cryptomarkt neigt naar bearish
Bullish of bearish? Cryptomarkt neigt naar bearish

SBF zocht contact met potentiële getuigen

De openbare aanklager claimden dat SBF de afgelopen tijd geprobeerd heeft om contact te zoeken met andere betrokkenen bij de zaak. Volgens een uitspraak van 1 februari mag SBF enkel contact hebben met dergelijke individuen in een rechterlijke omgeving.

SBF zou via de Signal app contact hebben gehad met potentiële getuigen. SBF wilde naar verluidt Ryne Miller, hoofd van de juridische afdeling van FTX, beïnvloeden om zijn eigen positie in de rechtszaak te versterken. De berichten die SBF naar Miller stuurden zijn openbaar gemaakt:

“Ik zou heel graag opnieuw in contact komen om te kijken of er een manier voor ons is om een constructieve relatie op te bouwen en elkaar te gebruiken als bronnen of op zijn minst om dingen met elkaar te bespreken.”

Advertentie

SBF is niet te vertrouwen

Nu heeft de rechter dus besloten dat SBF helemaal geen messaging apps mag gebruiken, zelfs ondanks de deal tussen de advocaten van SBF en de openbare aanklagers. Deze deal zou SBF toegang geven tot het gebruik van messaging apps die niet versleuteld zijn. De keuze van de rechter zal op 9 februari besproken worden in de rechtszaal.

In december werd SBF gearresteerd en aangeklaagd voor meerdere overtredingen, waaronder fraude. Zijn zaak zit momenteel in de voorbereidende fase en zal pas in oktober dit jaar van start gaan. Tot die tijd staat SBF onder huisarrest in het huis van zijn ouders in Californië. Hij mag alleen het ouderlijk huis verlaten onder speciale omstandigheden, zoals een verschijning in de rechtbank.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Advertentie