Erik Juffermans Erik Juffermans
08/02/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 17:30

FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried mag helemaal geen berichten meer sturen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Aparece la primera foto del

Foto: Morocko/Shutterstock

De rechter die de zaak van voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried behandelt heeft besloten dat SBF geen instant messaging applications, of berichtendiensten, mag gebruiken. De rechter heeft een motie hiervoor afgewezen, maar geeft nog geen reden. Het risico lijkt te groot dat SBF contact zoekt met andere betrokkenen in de zaak. Aanvankelijk kwamen de aanklagers en het juridische team van SBF tot een deal waarbij SBF wel gebruik mocht maken van dergelijke apps. De rechter heeft hier dus een stokje voor gestoken.

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

SBF zocht contact met potentiële getuigen

De openbare aanklager claimden dat SBF de afgelopen tijd geprobeerd heeft om contact te zoeken met andere betrokkenen bij de zaak. Volgens een uitspraak van 1 februari mag SBF enkel contact hebben met dergelijke individuen in een rechterlijke omgeving.

SBF zou via de Signal app contact hebben gehad met potentiële getuigen. SBF wilde naar verluidt Ryne Miller, hoofd van de juridische afdeling van FTX, beïnvloeden om zijn eigen positie in de rechtszaak te versterken. De berichten die SBF naar Miller stuurden zijn openbaar gemaakt:

“Ik zou heel graag opnieuw in contact komen om te kijken of er een manier voor ons is om een constructieve relatie op te bouwen en elkaar te gebruiken als bronnen of op zijn minst om dingen met elkaar te bespreken.”

Advertentie

SBF is niet te vertrouwen

Nu heeft de rechter dus besloten dat SBF helemaal geen messaging apps mag gebruiken, zelfs ondanks de deal tussen de advocaten van SBF en de openbare aanklagers. Deze deal zou SBF toegang geven tot het gebruik van messaging apps die niet versleuteld zijn. De keuze van de rechter zal op 9 februari besproken worden in de rechtszaal.

In december werd SBF gearresteerd en aangeklaagd voor meerdere overtredingen, waaronder fraude. Zijn zaak zit momenteel in de voorbereidende fase en zal pas in oktober dit jaar van start gaan. Tot die tijd staat SBF onder huisarrest in het huis van zijn ouders in Californië. Hij mag alleen het ouderlijk huis verlaten onder speciale omstandigheden, zoals een verschijning in de rechtbank.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie