Erik Juffermans Erik Juffermans
02/03/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2023 19:30

FTX ex-CEO SBF steeds dieper in de problemen na nieuwe bekentenis

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO de FTX, SBF, cada vez en más apuros tras una nueva confesión

Foto: J.K2507/Shutterstock

Het proces van de voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), zal van start gaan in oktober dit jaar. Hij wordt aangeklaagd voor fraude en andere financiële overtredingen. Het zag er al niet rooskleurig uit voor SBF maar daar komt nu een schepje bovenop. Een derde lid van SBF’s kring heeft namelijk schuld bekend.

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Sam Bankman-Fried de pineut

Nishad Singh, een mede-oprichter van FTX, heeft schuld bekend, en heeft besloten te coöpereren met de aanklagers. Op dinsdag pleitte Singh schuldig aan zes overtredingen, waaronder fraude, witwassen, en onrechtmatige politieke donaties.

Enkele weken geleden was al op Crypto Insiders te lezen dat hij op het punt stond te schikken in ruil voor een lagere straf. Singh is de derde uit de professionele kring van SBF die schuld bekent, en wellicht blijft het hier niet bij. Volgens een professor aan de St. John’s University begint na de implosie van FTX ook het legale kaartenhuis van SBF in elkaar te vallen.

“De strop begint steeds strakker te zitten voor SBF. Dit [Singh] is nog een hooggeplaatste official die schuldig heeft gepleit en wilt getuigen tegen SBF.”

Singh is dus de derde hooggeplaatste official die schuld bekend. Eerder gingen Caroline Ellison, voormalig Alameda Research CEO, en FTX mede-oprichter Gary Wang hem al voor. Met de bekentenis van Singh is de kans groot dat nog meer medeplichtigen voor een deal met de aanklagers zullen kiezen.

Ex-CEO FTX houdt onschuld vol

Bankman-Fried, de grote man achter het gevallen FTX, houdt nog altijd vol onschuldig te zijn en nooit op de hoogte te zijn geweest van alle overtredingen die de exchange beging. Zijn verhaal wordt met de dag minder sterk.

Mochten de aanklagers van SBF succesvol zijn in de aanstaande rechtszaak, dan zal Bankman-Fried mogelijk decennialang vast komen te zitten. De dag voordat Singh schuldig pleitte was ook geen mooie dag voor SBF. Er kwamen namelijk nog vier nieuwe aanklachten bovenop het bestaande stapeltje. Onder andere bankfraude werd aan de lijst toegevoegd.

Vooralsnog is SBF vrij op borg en onder huisarrest. Hij verblijft in zijn ouderlijk huis in Californië.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie