Kraken review

Kraken, opgericht in 2011, is uitgegroeid tot een van de meest prominente cryptocurrency exchanges ter wereld, geroemd om zijn breed scala aan functies en sterke beveiligingsmaatregelen. Met zowel een basisplatform als een geavanceerde Pro versie, bedient Kraken een divers publiek van cryptohandelaren.

Naar Kraken
Ga naar Kraken

Uitgebreid aanbod van cryptocurrencies

Geavanceerde handelsfuncties

Sterke beveiligingsmaatregelen

Kraken Earn

Competitieve handelskosten

24/7 klantenservice

Gebruiksvriendelijke interface

Beperkte betaalmethodes

Kan complex zijn voor beginners

Over

Navigeer snel naar …

Kraken Kraken Kraken Kraken Kraken

Klantbeoordeling

Op Trustpilot scoort Kraken niet bijster goed in vergelijking met andere cryptocurrency exchanges, wat duidt op een wisselende klantervaring. In totaal zijn er 2.435 reviews gedaan met een gemiddelde score van 2 sterren.

Kraken review scoort een 0,0 uit reviews.

0,0
Kraken Kraken Kraken Kraken Kraken

Onze ervaring

Onze ervaring bij Kraken en Kraken Pro was verhelderend en onthulde de veelzijdigheid van het platform, aangepast aan verschillende gebruikersbehoeften. Kraken zelf biedt een toegankelijke interface voor beginners en gemiddelde gebruikers, wat ons in staat stelde om zonder veel voorkennis direct in te springen in de handel in cryptocurrencies. De eenvoud van het platform maakte het gemakkelijk om verschillende cryptocurrencies te kopen en verkopen, waarbij de uitgebreide ondersteuning en educatieve middelen erg nuttig bleken voor het opdoen van kennis en het navigeren door de crypto-markten​​.

Aan de andere kant bood Kraken Pro ons een duik in de diepte met geavanceerde handelsopties, zoals margin trading, futures en opties trading, en OTC-handel voor grote transacties voor instituties. Het was duidelijk dat Kraken Pro is ontworpen met de ervaren handelaar in gedachten, waarbij de complexiteit van de aangeboden instrumenten een grondige kennis van de markten vereist​​.

Tijdens onze tijd bij Kraken en Kraken Pro waren we tevens onder de indruk van de beveiligingsmaatregelen die werden toegepast, zoals cold storage van crypto activa. De klantenservice was responsief en behulpzaam, wat bijdroeg aan een positieve algehele ervaring. Echter, het contrast tussen de eenvoud van Kraken en de geavanceerde functies van Kraken Pro benadrukt de noodzaak voor gebruikers om hun eigen vaardigheidsniveau en handelsbehoeften te evalueren voordat ze kiezen welk platform het beste bij hen past​​​​, al is het wisselen tussen beide ook geen enkel probleem.

Handelskosten bij Kraken

Kraken staat bekend om zijn transparante en competitieve handelskostenstructuur. Voor spot trading variëren de kosten van 0% tot 0,26% per transactie, afhankelijk van het 30-daagse handelsvolume en of je de maker of taker bent. Futures trading kent een vergelijkbare gelaagde structuur, met tarieven die dalen naarmate het handelsvolume toeneemt. Stortingen en opnames kunnen gepaard gaan met kosten, afhankelijk van de gekozen methode en valuta. Deze structuur stimuleert zowel hoge volumes als liquiditeit op het platform, terwijl het tegelijkertijd toegankelijk blijft voor kleinere handelaren.

Kraken app

Beoordeling Kraken app

  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Veilig inloggen met biometrie
  • Real-time marktdata en alerts
  • Gemakkelijke uitvoering
  • Beperkte functionaliteiten
  • Op elke plek handelen in crypto

Beoordeling Kraken app

De Kraken app biedt een gestroomlijnde ervaring die goed aansluit bij de behoeften van mobiele gebruikers. Het gemak waarmee trades uitgevoerd en beheerd kunnen worden, is bijzonder indrukwekkend.

Echter, ondanks de overwegend positieve feedback, merken sommige gebruikers op dat ze af en toe technische problemen tegenkomen, zoals laadtijden of glitches, die de handelservaring kunnen beïnvloeden. De app is uiteraard voor zowel Android als iOS beschikbaar.

Licentie bij DNB

Kraken onderscheidt zich als een legale en gereguleerde cryptocurrency exchange met een licentie van de De Nederlandsche Bank (DNB). Deze erkenning bevestigt dat Kraken voldoet aan strikte regelgevende vereisten, waarmee het een veilige omgeving voor gebruikers creëert om in digitale valuta te handelen. Door onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te vallen, verzekert Kraken zijn gebruikers van een transparante, betrouwbare handelservaring. Deze licentie is een belangrijke mijlpaal die het commitment van Kraken aan wettelijke naleving en gebruikersbescherming benadrukt, waardoor het vertrouwen van beleggers in het platform wordt versterkt.

Stap 1

Het registratieproces bij Kraken is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Nieuwe gebruikers moeten een emailadres, een gebruikersnaam en een sterk wachtwoord opgeven om een account aan te maken. Vervolgens moeten zij hun emailadres verifiëren door op een link in een bevestigingsmail te klikken.

Stap 2

Na de initiële registratie wordt van gebruikers verwacht dat ze aanvullende persoonlijke informatie verstrekken voor identiteitsverificatie, in overeenstemming met de Know Your Customer (KYC) vereisten. Dit proces omvat het uploaden van een geldig identiteitsbewijs en, afhankelijk van het gewenste accountniveau, mogelijk aanvullende documentatie.

Stap 3

Zodra de KYC-procedure is voltooid, kunnen gebruikers fondsen storten en beginnen met handelen. Kraken biedt uitgebreide ondersteuning en richtlijnen gedurende het hele registratie- en verificatieproces, wat het voor nieuwe gebruikers gemakkelijk maakt om aan de slag te gaan met het platform.

Kraken Pro voor beginners

Nieuws over Kraken

Veel gestelde vragen

Nee, dat kan helaas niet. Wel kunnen gebruikers fiatgeld storten via SEPA-banktransacties of met een creditcard. Voorheen waren iDeal transacties wel mogelijk, maar helaas is dit verleden tijd.

Ja, dit moet. Voordat je aan de slag kunt moet je de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure doorlopen. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt. Nadat dit is voltooid kun je van alle functies gebruik maken.

Voor het bezitten van crypto is er geen leeftijdsvereiste. Voor het gebruik van crypto exchanges moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Dit dien je aan te tonen tijdens het verificatie process tijdens te registratie van je account.

Kraken is een enorm internationale exchange en opereert eigenlijk overal ter wereld, ook in Belgie!

Staken bij Kraken valt on het ‘Kraken Earn’ programma. Hier kunnen gebruikers hun crypto vastzetten om jaarlijkse een leuk extra rendement te ontvangen.

Voor de veiligheid van je account kan er ook een 2 factor authenticatie ingesteld worden in plaats van de beveiligingscheck per e-mail. Dit maakt het proces nog sneller. Deze authenticatie gaat door middel van een code die je op een authenticator app op je telefoon te zien krijgt.