Erik Juffermans Erik Juffermans
04/01/2023 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 11:10

FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried pleit onschuldig

icon-altcoins
Altcoin nieuws
El ex-CEO de FTX, SBF, cada vez en más apuros tras una nueva confesión

Foto: J.K2507/Shutterstock

De voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, pleit onschuldig tijdens een hoorzitting in New York op dinsdag. SBF wordt beschuldigd van meerdere aanklachten, waaronder fraude. Hij loopt het risico jarenlang de bak in te gaan, maar de rechtszaak zal pas in oktober dit jaar van start gaan.

Bizar: Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SBF pleit onschuldig

Vorige maand werd Bankman-Fried door de Bahama’s, waar hij en zijn familie woonachtig waren, uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij kwam vrij voor een borgsom van 250 miljoen dollar in afwachting van zijn proces. Deze borg werd ondertekend door zijn ouders en twee anonieme kennissen. Bankman-Fried gaf aan zelf geen geld meer over te hebben na het FTX fiasco.

In tegenstelling tot Bankman-Fried pleitte meerdere voormalige hooggeplaatste figuren bij FTX inmiddels schuldig tegen diverse aanklachten. Het gaat hierbij om Caroline Ellison, voormalig CEO van Bankman-Fried’s Alameda Research. Ook Medeoprichter van FTX, Gary Wong, pleitte schuldig. Beide gaven aan volledige medewerking te willen verlenen tijdens het proces tegen Bankman-Fried.

Vooralsnog speelt Bankman-Fried nog altijd de heilige onschuld. Hij heeft aangegeven nooit op de hoogte te zijn geweest van financiële processen tussen FTX en Alameda Research. Ook beweert hij dat hij nooit op de hoogte was van het feit dat er gebruik werd gemaakt van geld van klanten.

In november vroeg FTX faillissement aan. Een neerval van de native token van FTX leidde tot een volledige ineenstorting van het crypto platform. Volgens schattingen is het platform ruim 3 miljard dollar schuldig aan de top 50 klanten van de voormalige crypto beurs.

Verdachte transacties

Afgelopen week kreeg het hele Bankman-Fried verhaal nog een interessant staartje. Vlak na de vrijlating op borg, werden er een aantal verdachte transacties verricht vanuit wallets van Alameda Research. Menigeen verdenkt Bankman-Fried hiervan omdat hij nog in het bezit zou zijn van bepaalde private keys. 

Het gaat om ongeveer 1.7 miljoen dollar. Bankman-Fried was er via Twitter als de kippen bij om zijn onschuld te claimen. Inmiddels zijn de autoriteiten een officieel onderzoek gestart naar de details omtrent deze verdachte transacties.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie