Erik Juffermans Erik Juffermans
04/01/2023 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 11:10

FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried pleit onschuldig

icon-altcoins
Altcoin nieuws
El ex-CEO de FTX, SBF, cada vez en más apuros tras una nueva confesión

Foto: J.K2507/Shutterstock

De voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, pleit onschuldig tijdens een hoorzitting in New York op dinsdag. SBF wordt beschuldigd van meerdere aanklachten, waaronder fraude. Hij loopt het risico jarenlang de bak in te gaan, maar de rechtszaak zal pas in oktober dit jaar van start gaan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SBF pleit onschuldig

Vorige maand werd Bankman-Fried door de Bahama’s, waar hij en zijn familie woonachtig waren, uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij kwam vrij voor een borgsom van 250 miljoen dollar in afwachting van zijn proces. Deze borg werd ondertekend door zijn ouders en twee anonieme kennissen. Bankman-Fried gaf aan zelf geen geld meer over te hebben na het FTX fiasco.

In tegenstelling tot Bankman-Fried pleitte meerdere voormalige hooggeplaatste figuren bij FTX inmiddels schuldig tegen diverse aanklachten. Het gaat hierbij om Caroline Ellison, voormalig CEO van Bankman-Fried’s Alameda Research. Ook Medeoprichter van FTX, Gary Wong, pleitte schuldig. Beide gaven aan volledige medewerking te willen verlenen tijdens het proces tegen Bankman-Fried.

Vooralsnog speelt Bankman-Fried nog altijd de heilige onschuld. Hij heeft aangegeven nooit op de hoogte te zijn geweest van financiële processen tussen FTX en Alameda Research. Ook beweert hij dat hij nooit op de hoogte was van het feit dat er gebruik werd gemaakt van geld van klanten.

In november vroeg FTX faillissement aan. Een neerval van de native token van FTX leidde tot een volledige ineenstorting van het crypto platform. Volgens schattingen is het platform ruim 3 miljard dollar schuldig aan de top 50 klanten van de voormalige crypto beurs.

Verdachte transacties

Afgelopen week kreeg het hele Bankman-Fried verhaal nog een interessant staartje. Vlak na de vrijlating op borg, werden er een aantal verdachte transacties verricht vanuit wallets van Alameda Research. Menigeen verdenkt Bankman-Fried hiervan omdat hij nog in het bezit zou zijn van bepaalde private keys. 

Het gaat om ongeveer 1.7 miljoen dollar. Bankman-Fried was er via Twitter als de kippen bij om zijn onschuld te claimen. Inmiddels zijn de autoriteiten een officieel onderzoek gestart naar de details omtrent deze verdachte transacties.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie