Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2022 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 13:36

Ex-FTX CEO SBF vrijgelaten op borgtocht van $250 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ex-geliefde van de

Foto: FOTOKITA/Shutterstock

De voormalig CEO en oprichter van cryptobeurs FTX is gisteren op borgtocht door de Amerikaanse rechtbank vrijgelaten uit de gevangenis. Het bedrag dat SBF hiervoor neer moest lappen was een astronomische $250 miljoen. Hij krijgt nu huisarrest en zal bij zijn ouders verplicht ondergebracht worden, dat meldt de New York Times.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

SBF tijdelijk op vrije voeten

Een vrijlating op borgtocht in de Verenigde Staten betekent niet dat iemand permanent uit hechtenis zal blijven. Het betekent enkel dat de persoon in kwestie, SBF dus, niet in de cel hoeft te zitten voordat zijn of haar strafrechtelijke proces daadwerkelijk begint. De $250 miljoen die SBF heeft betaald wordt als borg vastgehouden om hem te dwingen niet het hazenpad te nemen. Mocht hij dat wel doen dan krijgt hij zijn $250 miljoen niet meer terug.

De rechter die de borgtocht heeft goedgekeurd heeft wel gesteld dat SBF alleen onder ‘strenge supervisie’ zijn huisarrest bij zijn ouders kan uitzitten. Dit zal in het landhuis van zijn ouders in Californië zijn. Ook wordt zijn paspoort door de Amerikaanse autoriteiten ingenomen om ervoor te zorgen dat de vlucht kans zo klein mogelijk gemaakt wordt.

Mocht SBF tijdens zijn strafzaak schuldig worden bevonden dan is de kans groot dat SBF alsnog in de cel beland, mogelijk zelfs jarenlang. Het vrijkomen op borgtocht betekent puur dat de verdachte van de vrijheid mag genieten totdat het strafproces van start gaat.

Bitcoin exchange ex-CEO SBF liegt over zijn vermogen?

Dat SBF nu in staat blijkt te zijn om $250 miljoen op te hoesten voor zijn borgtocht suggereert dat hij niet helemaal eerlijk is geweest over zijn eigen vermogen. Een tijdje terug liet de voormalig FTX-CEO namelijk nog weten dat naar aanleiding van de ondergang van zijn exchange hij nog minder dan $100.000 zou hebben. Dat lijkt nu de zoveelste leugen van SBF te zijn geweest.

Wel is duidelijk dat zijn ouders, die ook enorm vermogend zijn, SBF hebben bijgestaan in het betalen van de borgtocht. Zij zouden onder meer enkele panden in hun bezit als onderpand hebben aangeboden. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie