Roy van Krieken Roy van Krieken
17/12/2022 14:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2022 14:03

Advocaat beruchte fraudeur: “FTX-CEO kan jaren in de bak belanden”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Dan Henson

Bernie Madoff was een van de bekendste fraudeurs en de man achter de grootste Ponzi scheme aller tijden. De advocaat van Madoff, Ira Lee Sorkin, heeft onlangs in een interview gesteld dat hij verwacht dat de voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), een jarenlange gevangenisstraf kan verwachten. De advocaat verwacht daarnaast dat er nog andere betrokkenen opgepakt zullen worden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SBF in de penarie

Sorkin liet dit weten in een interview met CNBC. Hij was er heilig van overtuigd dat SBF een forse gevangenisstraf zou krijgen in het geval dat hij schuldig wordt bevonden. Hij wordt aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten voor onder meer het plegen van fraude en zelfs het witwassen van geld.

Hij merkte op dat aangezien een aantal van de aanklachten samenzweringen zijn, de kans groot is dat andere daders zullen worden gearresteerd zodra het onderzoek is afgerond. De advocaat wees er echter op dat verschillende factoren het vonnis tegen Bankman-Fried zullen beïnvloeden. 

“Maar het feit dat er talrijke samenzweringen zijn, doet mij geloven dat dit onderzoek nog lang niet voorbij is. […] Het is niet waarschijnlijk dat de verdachten de maximale straf krijgen. Maar de postfraude, de digitale fraude, de samenzweringen, het maximum is 20 jaar. En rechters, natuurlijk, zullen bij de veroordeling een heleboel dingen meewegen, waarvan we op dit moment niets weten. Maar hem staat vele, vele, vele jaren gevangenisstraf te wachten,” zei hij. 

FTX-CEO opgepakt

Opmerkelijk genoeg werd SBF in de Bahama’s gearresteerd op verzoek van de Amerikanen, vlak voordat de voormalig FTX-CEO zou verschijnen voor het Amerikaans congres. Volgens Sorkin is dit wellicht iets te toevallig en hadden de Amerikanen reden om te geloven dat SBF het hazenpad zou nemen.

“En ik speculeer maar wat, maar misschien dat er enige discussie was dat hij geld over de hele wereld verborgen hield in verschillende landen waar hij naartoe zou kunnen gaan die geen sterk uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten hadden.”

Onlangs was ook in het crypto nieuws te lezen dat het verzoek van SBF om op borgtocht vrijgelaten te worden door de rechter werd afgewezen. Aan het begin van het volgende jaar zal er daarnaast een hoorzitting komen om te kijken of hij kan worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie