Roy van Krieken Roy van Krieken
14/12/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2022 14:15

FTX CEO blijft achter tralies, vrijlating op borgtocht afgewezen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX CEO blijft achter tralies, vrijlating op borgtocht afgewezen

Foto: FOTOKITA/Shutterstock

Gisteren werd bekend dat de voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), op de Bahama’s door de politie werd opgepakt. Dit werd op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten gedaan. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft hem namelijk aangeklaagd wegens het plegen van fraude. Vandaag werd bekend dat hij voorlopig niet op vrije voeten zal komen. Zijn verzoek tot vrijlating op borgtocht is namelijk door de rechter afgekeurd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SBF in de cel

De advocaten van SBF hadden aan rechter Joyann Ferguson-Pratt gevraagd om een vrijlating op borgtocht van $250.000. SBF zou namelijk anders niet in staat zijn om op regelmatige basis zijn medicatie te nemen. Daarnaast zou hij in hechtenis niet zijn vegetarische dieet kunnen hanteren. De rechter wilde hier niets van weten en keurde het verzoek af.

Aanklagers op de Bahama’s beargumenteren ook dat het vrijlaten van een verdachte, die mogelijk uitgeleverd gaat worden aan de Verenigde Staten, in strijd is met een verdrag dat de landen hebben.

Uitlevering aan de VS

Daarnaast maakt de rechter bekend dat op 8 februari van het volgende jaar de volgende hoorzitting zal plaatsvinden. Daar zal worden beslist of SBF uitgeleverd wordt aan de Verenigde Staten. SBF zal dus in ieder geval tot dan op de Bahama’s vast blijven zitten.

Wel hebben advocaten van SBF aangegeven dat zij een mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten zullen aanvechten. Het is dus duidelijk dat SBF liever op de Bahama’s wil blijven. 

Mocht hij wel uitgeleverd worden, dan hangt hem mogelijk een forse celstraf boven het hoofd. Hij wordt namelijk aangeklaagd voor een flinke som aan strafbare feiten. Allereerst is dat het jarenlang plegen van fraude, maar ook witwaspraktijken, samenzwering en het overtreden van regels over campagnefinanciering. Al met al ziet het er dus niet fraai uit voor wat voorheen zogenaamd de engel van de crypto wereld was.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie