Roy van Krieken Roy van Krieken
21/12/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2022 14:15

FTX ex-CEO SBF wordt mogelijk vandaag nog uitgeleverd aan de VS

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aparece la primera foto del

Foto: Morocko/Shutterstock

Sam Bankman-Fried, de beruchte oprichter en voormalig CEO van FTX, zit momenteel in de cel op de Bahama’s. Hij wordt door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd en om die reden zouden de Amerikanen hem graag uitgeleverd zien worden. 

In eerste instantie leek het erop dat SBF een dergelijke uitlevering zou gaan aanvechten, maar vandaag werd bekend dat SBF uitleveringspapieren heeft getekend en zijn overdracht naar de Verenigde Staten als het ware heeft geaccepteerd.

Failliet cryptoplatform Genesis krijgt miljoenenboete na overtreding
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX ex-CEO SBF in Amerikaanse cel

ABC News meldt dat SBF gisteren de papieren heeft getekend. Hiermee zou hij afstand hebben gedaan van zijn recht om de uitlevering aan te vechten. Dit betekent daarnaast dat SBF mogelijk al op korte termijn verhuisd zal worden naar een cel in de Verenigde Staten. Volgens Bloomberg kan SBF mogelijk al zo vroeg als vandaag worden opgehaald door FBI-agenten en op het vliegtuig worden gezet.

Hoewel SBF aanvankelijk duidelijk zei dat hij zich tegen uitlevering zou verzetten, kwamen er deze week voorzichtig geluiden naar buiten dat hij een uitlevering zou gaan accepteren. Dit had mogelijk te maken met de verwachting dat hij in de Verenigde Staten tijdelijk vrij zou kunnen komen op borgtocht, hetgeen hem op de Bahama’s werd geweigerd, dat meldt de New York Times.

Volgens de New York Times zijn de advocaten van SBF op dit moment ook in discussie met aanklagers over de eventuele vrijlating op borgtocht. Hiervoor zal toestemming nodig zijn van een hooggeplaatste rechter. Uiteraard is over de uitkomst van deze discussies nog niets bekend. Wel is nu dus inmiddels duidelijk dat SBF daadwerkelijk de uitleveringspapieren heeft getekend.

Fraude, fraude en nog eens fraude

Zodra SBF naar de Verenigde Staten is uitgeleverd zal hij hier ook berecht kunnen worden door de rechtbank. Hij werd door onder meer de Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd wegens het jarenlang plegen van allerlei verschillende soorten fraude

Volgens de voormalig advocaat van Bernie Madoff, een van de meest beruchte fraudeurs aller tijden, hangt SBF mogelijk een forse celstraf boven het hoofd wanneer hij schuldig bevonden wordt aan één of meerdere vergrijpen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie