Thom Derks Thom Derks
18/12/2022 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 11:45

FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried verzet zich niet tegen uitlevering VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Aparece la primera foto del

Foto: Morocko/Shutterstock

Als we de bronnen van Reuters mogen vertrouwen, dan zal Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO van FTX, zijn uitlevering naar de Verenigde Staten niet aanvechten. In Amerika staat hem een proces te wachten als gevolg waarvan hij mogelijk jaren in de gevangenis eindigt. Ergens is dat uiteraard enorm sneu, maar aan de andere kant heeft hij de spaarvermogens van miljoenen mensen verwoest.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Maandag uitsluitsel over uitlevering

De verwachting is dat Bankman-Fried op maandag aan de rechter in de Bahama’s duidelijk maakt dat hij zich niet zal verzetten tegen de uitlevering. Daar staat hem dus een strafproces te wachten op basis van meerdere aanklachten voor fraude. Eerder deze week werd Bankman-Fried gearresteerd op de Bahama’s en kreeg hij te horen waarvoor hij aangeklaagd wordt.

De Amerikaanse Grand Jury klaagt Bankman-Fried aan voor het plegen en voorbereiden van fraude ten opzichte van de klanten van FTX. Daarnaast zit er een mogelijk witwas-element in de zaak. De Securities and Exchange Commission (SEC) pakt Bankman-Fried aan voor het plegen van fraude op zijn investeerders.

Verder beschuldigt de SEC hem ervan om klantentegoeden te hebben gebruikt voor politieke donaties en om een extravagante levensstijl te financieren. Het is alles bij elkaar voldoende om de ondernemer voor een lange periode achter de tralies te gooien.

Advertentie

Voormalig FTX CEO 115 jaar in het gevang?

Als de rechter van oordeel is dat Bankman-Fried schuldig is op alle aanklachten, dan hangt hem een gevangenisstraf van 115 jaar boven het hoofd. De kans is meer dan aanwezig dat hij dat niet zal overleven. Momenteel verblijft Bankman-Fried achter de tralies van Fox Hill, een gevangenis op de Bahama’s.

Daar wacht hij op zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. Alles bij elkaar is het natuurlijk een sneu verhaal dat vrijwel alleen maar verliezers kent. Het enige lichtpuntje is wellicht dat er hiermee een beursplatform is opgerold dat zich niet aan de regels hield.

Het verkopen van papieren bitcoin zorgt er natuurlijk voor dat de schaarste van 21 miljoen bitcoin niet gerespecteerd wordt. Als meer platformen op die manier handelen, dan kunnen we bitcoin kopen tot we een ons wegen, maar dan zal de koers niet omhoog gaan.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie