Thom Derks Thom Derks
19/02/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2023 09:00

Voormalig hoofdingenieur FTX bekent schuld in ruil voor lagere straf

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El autor de

Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Nishad Singh, de mede-oprichter en voormalig hoofdingenieur van FTX, is met de Amerikaanse autoriteiten in onderhandeling over een schikking. In de rechtspraak spreekt men van een schikking bij een tussentijdse overeenkomst tussen partijen, waarmee het conflict in kwestie is opgelost voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Vaak leveren verdachten in het geval van een schikking gevoelige informatie aan, in ruil voor een lagere straf.

Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht

In de voetstappen van Wang en Ellison

Met de schikking zou Singh in de voetsporen van Gary Wang en Caroline Ellison volgen. Wang was de voormalig Chief Technology Officer van FTX, terwijl Ellison als CEO aan het roer stond van de handelsfirma Alameda Research, waar FTX de tegoeden van gebruikers mee vergokte.

Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO van FTX, kende Singh nog uit zijn kindertijd, die een goede vriend was van zijn broer Gabriel. Singh was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een deel van de software van FTX en woonde ook in het penthouse van Sam Bankman-Fried op de Bahamas.

Kort na de ineenstorting van FTX vertelde Bankman-Fried aan een reporter van Vox dat Singh “bang” was en zich “schaamde en schuldig voelde” over de gebeurtenis. Dat zijn uitspraken die hem waarschijnlijk niet helpen in het treffen van een gunstige schikking met de autoriteiten.

Advertentie

FTX topman was lang uit beeld

Gedurende de eerste maanden van de hele soap omtrent FTX bleef Singh redelijk uit beeld. In de eerste week van januari kwam daar echter veranderingen in. Singh werd uitgenodigd voor een zogenoemde proffer-sessie in New York, wat een ontmoeting is tussen een verdachte, zijn advocaat en de aanklager.

Tijdens dergelijke sessies krijgt een individu de kans om gedeeltelijke immuniteit te krijgen in ruil voor het delen van kennis met de aanklagers. Overigens is de strafzaak van de openbare aanklagers van de Verenigde Staten nog maar een deel van het probleem waar Singh momenteel voorstaat.

Hij werd namelijk samen met Sam Bankman-Fried, Caroline Ellison en enkele anderen individueel aangeklaagd in een groepsrechtszaak van enkele investeringsmaatschappijen. Hier doen onder andere Sequoia Capital, Thoma Bravo en Paradigm aan mee.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie